Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:20
25.12.2018.

Nikšićka fabrika talenata

Kraj Bistrice se godinama bruse fudbalski biseri. Da je Nikšić rasadnik fudbalskih talenata i da ima klinaca čije vrijeme tek dolazi, posljednjih godina potvrđuje je i ekipa FK Vembli Matović, koja je u generaciji 2008. godište osvojila Đetić ligu (grupa Nikšić).


Generacija dječaka rođenih 2008. godine, pod vodstvom mladog stručnjaka Marka Matovića, obilježila je prošlu godinu u svojoj starosnoj kategoriji, jer ovaj tim praktično nije ni imao ozbiljnijeg konkurenta.

Ove sezone ta ekipa je nastavila sa dobrim igrama i opet je u samom vrhu.

“Moram priznati da se radi o zaista talentovanoj generaciji. Uspjeli smo da napravimo dobru ekipu, koja je iz utakmicu u utakmicu pokazivala da posjeduje veliki potencijal. Ne bih želio nikoga da izdvajam, jer smatram da je pred svima njima svijetla budućnost. Skrenuli smo pažnju na sebe kada smo osvojili prošle sezone Đetić ligu u Nikšiću, ali sve ovo je tek početak”, kazao je trener ove ekipe Marko Matović.

Dres ove ekipe nosili su Stefan Janković, koji je inače najbolji strijelac lige, kao i Nikola Lješković, Lazar Pejović, Aco Sekarić, Mirko Backović, Marko Knežević, Marko Janjušević, Stefan Knežević, Rajan Jovanović, Miloš Damjanović, Saša Damjanović, Andrej Rakočević, Pavle Knežević i Luka Fuštić. FK Vembli Matović redovno učestvuje na brojnim međunarodnim turnirima, a prije samo nekoliko dana članovi ovog kluba vratili su se iz Beča.

“Radimo zaista vrijedno, a učešćem na turnirima želimo da djeci omogućimo još više jačih utakmica, ali i druženja, i zaista smo sada već kao jedna porodica. Želim da se svi oni razvijaju na pravi način”, objašnjava osnivač i trener kluba.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:16
  20.3.2019.

  Prije početka ove sezone u redove šampiona Crne Gore stigao je mladi fudbaler iz Libije, ujedno prvi igrač u Sutjesci iz neke afričke zemlje. Sve što su ljubitelji fudbala pod Trebjesom znali o novom članu plavih bilo je njegovo ime i prezime, Zakaria Mohamed Elmabruk Alharaiš, kao i nadimak Ziko.

 • 15:01
  19.3.2019.

  Fudbaleri Sutjeske ne mogu se pohvaliti gol razlikom, Budućnost ih je pretekla, ali u prvenstvenu pauzu izabranici Nikole Rakojevića ušli su sa sedam bodova prednosti.

 • 14:50
  17.3.2019.

  U premijernom meču 25. kola Prve crnogorske Telekom lige fudbaler Sutjeske su danas pred svojim navijačima savladali Zetu sa minimalnih 1:0.

 • 08:06
  17.3.2019.

  U derbiju 25. kola Prve Telekom lige fudbaleri Sutjeske danas kraj Bistrice dočekuju ekipu Zete.