Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:29
29.3.2020.

NVO „Crnogorski fudbal”: I drugi sportisti da se uključe u borbu protiv koronavirusa

Nevladina organizacija „Crnogorski fudbal” ovim putem poziva sve naše fudbalere i ostale sportiste u inostranstvu da pomognu naše zdravstvo i Crnu Goru u ovim teškim trenucima.


„Naša država se u ovim trenucima suočava sa jednim od najvećih problema u svojoj novijoj istoriji. Iako među posljednjim državama u Evropi, koronavirus nije zaobišao našu malu -  veliku Crnu Goru. Pravovremenom intervencijom, odličnom organizacijom IJZ Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Vlade Crne Gore situacija se koliko-toliko drži pod kontrolom”, naveli su oni.

Kako u Evropi, tako i u svijetu, aktuelne su „borbe” protiv zloglasnog virusa, najčešće u vidu donacija. Sportisti sa, kako navode iz pomenute NVO, zavidnim karijerama pomažu svojim državama tako što kupuju medicinsku opremu, respiratore i ostale stvari koje su u ovim trenucima neophodne za neometan rad naših medicinskih radnika, koji su trenutno na prvoj na liniji fronta.

„Takođe, kao NVO koja se bavi promocijom našeg fudbala, ponosni smo na naše reprezentativce Stefana Savića, Stevana Jovetića, Luku Đorđevića, Žarka Tomaševića koji su među prvima dali svoj doprinos kroz donacije, kao i na FSCG koji je kao i uvijek pružio nesebičnu pomoć našem zdravstvu. Pozivamo sve aktivne, a posebno bivše sportiste, da se sjete svoje domovine u ovom, jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji”, poručili su oni.

 

Ostale vijesti iz kategorije