Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poleksić: Barseloni se dopala moja vizija, čast je biti dio takvog kluba

67954245_2423664764582380_1376449349495554048_n
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2019. u 12:49

Čelnicima Barselone dopala se moja vizija kako savremeni golman treba da trenira i usavršava se, pa su odlučili da mi ukažu priliku u jednoj od najpoznatijih fudbalskih škola na svijetu, rekao je dugogodišnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić.

Rođeni Nikšićanin je u septembru prošle godine objavio kraj igračke karijere, da bi početkom 2019. položio za UEFA A licencu.

“Poziv je najprije stigao do visokih čelnika mađarskog fudbala, koji usko sarađuju sa Barselonom. Potom je uslijedio razgovor sa Kataloncima. Predstavio sam im svoju viziju, kada je u pitanju razvoj i usavršavanje savremenog golmana. Dopale su im se moje ideje i ponudili su mi ugovor”, rekao je Poleksić.

Veliko internacionalno iskustvo Poleksić je na mlađe naraštaje nedavno počeo da prenosi.

“Kada sam položio i dobio trenersku licencu, otvorio sam golmansku školu. Želio sam novi izazov i htio sam da vidim kako ću se snaći na novom poslu. Bio sam zadovoljan kako mi ide od ruke i odlučio da sačekam pravi posao”, kae on.

Ponuda Barselone nije prva koja je stigla na adresu čovjeka koji je ostavio dubok drag među stativama crnogorske reprezentacije.

“Imao sam dvije ponude. Jednu od mađarskog, a drugu od rumunskog prvoligaša. Nisam htio da žurim jer se u međuvremenu otvorila opcija da počnem sa radom u Fudbalskom savezu Crne Gore. Kako se to na kraju nije ostvarilo, odlučio sam da prihvatim poziv i ponudu od čuvene fudbalske akademije Barselone”, priča Poleksić za CdM.

“Blaugrana” kao svjetski fudbalski velikan ima svoje škole širom Evrope.

“Poslije Istanbula i Moskve, španski gigant krenuće sa fudbalskom školom u Budimpešti. Bio sam počastvovan pozivom i njihovom idejom da postanem dio Barselone i radim sa talentovanim golmanima”, dodaje Poleksić.

Poleksić ističe da je pred njim dug put jer je tek na početku trenerske karijere.

“Ovo je samo prva stepenica. Znam da ću morati da naporno da radim i usavršavam se, kako bih jednog dana došao do velikog kluba u jakoj ligi”, zaključio je razgovor za CdM Vukašin Poleksić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.