Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
14:33
6.7.2019.

Predstavljamo talentovanog Vasilija Adžića: Na svakom treningu iznova oduševljava trenere

Vaspitan, radan, vrijedan… Radi se o najvećem fudbalskom talentu na ovim prostorima, što su potvrdili mnogi stručnjaci, skauti, menadžeri, agencije i svi koji su dolazili da ga gledaju, i prava je milina raditi sa njim i gledati kako iz dana u dan napreduje, ovako je počeo priču o dvanaestogodišnjem Vasiliju Adžiću njegov trener u Polet starsu Slaviša Đurković.


Teren na Kapinom Polju, na kom je prve fudbalske korake napravio i reprezentativac Nebojša Kosović, kao i niz igrača koji danas igraju na prvoligaškim terenima u Crnoj Gori i regionu, fudbalski dom je i malog Vasilija.

“Vasilije je ogroman potencijal pokazivao od prvog dana. Pojedini iz njegove rodbine su se ljutili, jer sam ga, maltene, prije tri godine izbacio na veliki teren, što je zaista čudno. O kakvom se talent radi dovoljno govori podatak da je igrao sa osam godina za starije generacije, gdje je već tada pokazao raskoš i da će biti veliki potencijal. Igrao je za 2002, '03, '04. godište. Sad je već u ligi 2005. godišta, znači godinu dana starijeg od njega. Ubjedljivo najveći talenat, najbolji igrač i najveći potencijal. Po mojoj nekoj procjeni, što može moja malenkost da ocijeni, Vasilije je možda najveći talenat na Balkanu, a na prostorima bivše Jugoslavije je najveći talenat sigurno. Do sada su dolazili ljudi iz agencije Miroslava Stevića i iz agencije Mateje Kežmana i pokazali su interesovanje za njega. Trenirao je i na poziv mog prijatelja Blaža Radosavljevića u Crvenoj zvezdi, kada je on bio direktor, gdje su se čudili Vasilijevom talenu, potvrdivši mi da oni nemaju takvo dijete”, ističe Đurković.

Već sada u klubu prognoziraju da je potencijal koji će na sportskom planu puno donijeti gradu Nikšiću, odnosno Crnoj Gori.

“Nadam se da će se normalno razvijati. On mene svakim treningom i nekim potezima kupuje i čini me srećnim koliko je darovit. Nijesam ja njega kao fudbalera stvorio jer je on suviše mali, ali ga jednostavno usmjeravam a Bog mu je dao taj talenat, potencijal, brzinu, preciznost, pregled igre, savršen pas, pravovremeno odigravanje, igru glavom, šut, jedno kompletno znanje. Ja sam imao mnogo znalaca, fenomenalne djece i mislim da je Vasilije u tom nekom poređenju neka druga dimenzija”, ističe Đurković koji je dodao da je mali Vasilije bio i u kampu Barselone gdje je dobio kompletan asortiman zvjezdica.

Vasilije je najbolji strijelac i najbolji igrač u svom timu i već se na terenu prepoznaje kao pravi vođa.

“Od malena sam zavolio fudbal i veoma uživam dok treniram i igram. Veoma mi je lijepo u Polet staru gdje imam puno drugova, a skoro smo imali priliku da učimo o fudbalu i na kampu u Japanu. Volio bih da jednog dana igram u velikim klubovima, ali i za reprezentaciju Crne Gore, ali prije toga moram još mnogo da treniram i da napredujem. Moj fudbalski idol je Lionel Mesi i obožavam da ga gledam kako igra”, kazao nam je Vasilije, koji onim što trenutno pokazuje na “travnatom tepihu” obećava da može krenuti stopama svojih sugrađana Mirka, Andrije, Nebojše i ostalih.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:04
  20.10.2019.

  Omladinci Sutjeske poraženi su od ekipe Jedinstva u gostima sa minimalnih 1:0 u utakmici 10. kola prvenstva Crne Gore.

 • 16:20
  19.10.2019.

  U susretu 12. kola Prve Telekom lige fudbaleri Sutjeske poraženi su danas od Iskre rezultatom 2:0.

 • 08:25
  19.10.2019.

  Nakon reprezentativne pauze, danas se nastavlja takmičenje u Prvoj Telekom crnogorskoj ligi, kada će u okviru 12. kola fudbaleri Sutjeske gostovati ekipi Iskre na neutralnom terenu.

 • 13:12
  15.10.2019.

  Fudbalski klub Polet stars bio je u nedjelju domaćin „Otvorene škole zabavnog fudbala“ koja se organizuje za najmlađe fudbalere.