Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prvi Afrikanac kraj Bistrice: Ziko želi duplu krunu

54437344_2225046717540951_6794188931383427072_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2019. u 07:16

Prije početka ove sezone u redove šampiona Crne Gore stigao je mladi fudbaler iz Libije, ujedno prvi igrač u Sutjesci iz neke afričke zemlje. Sve što su ljubitelji fudbala pod Trebjesom znali o novom članu plavih bilo je njegovo ime i prezime, Zakaria Mohamed Elmabruk Alharaiš, kao i nadimak Ziko.

Nikola Rakojević je mladom Libijcu do sada uglavnom davao šansu u kup utakmicama, gdje je dokazao svoje golgeterske sposobnosti, a protivničke mreže je u najmasovnijem takmičenju tresao ukupno četiri puta. Da njegove igre nijesu ostale nezapažene i u njegovoj zemlji potvrdio je poziv koji je na Alharaiševu adresu stigao od selektora olimpijske reprezentacije Libije za pretstojeće utakmice protiv Tunisa i Nigerije u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

Alharaiš je rođen 23. oktobra 1998. godine u Misurati, trećem po veličini gradu u Libiji, gdje je napravio prve fudbalske korake, da bi ga kasnije profesionalni put odveo u glavni grad njegove zemlje.

“Fudbal sam zavolio od malih nogu, a prve korake sam napravio u svom rodnom gradu Misurati. Nakon toga sam se preselio u Al Ahli iz Tripolija gdje sam igrao u omladinskom timu, a tu sam debitovao i za prvi tim i upisao prvi nastup u reprezentativnom dresu”, prisjeća se 20-godišni napadač.

Kako je kazao u razgovoru za naš portal, Alharaiš se brzo prilagodio načinu života u Nikšiću, a ono što ga je najviše zadivilo bila je predusretljivost kolega iz ekipe.

“Život u Nikšiću je divan i brzo sam se prilagodio. Za to su svakako najviše zaslužni moji saigrači koji su mi pomogli da se adaptiram i prevaziđem jezičku barijeru. Dosta se razlikuje način života ovdje i u Libiji, drugačiji je mentalitet ljudi, hrana, način svakodnevnog funkcionisanja ljudi, ali ja sam se brzo navikao na Nikšić i Crnu Goru koja je prelijepa zemlja i volio bih da što više ostanem ovdje”, ističe popularni Ziko.

On je kazao i da mu se sviđa što je u timu sve podređeno kolektivu i da je to recept kojim se može ove sezone osvojiti dupla kruna.

“Početak sezone nije bio dobar, ali brzo smo uhvatili pobjednički ritam i izbili na čelo tabele, a i u kupu je išlo sve po planu. Mislim da smo kompletan kolektiv i da imamo najbolji sastav ligi. Najbitnije je da dajemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je odbrana titule i osvajanje kupa. Zadovoljan sam i svojim igrama i trudim se da ispunim sve što šef traži od mene, a u tome mi znatno pomažu i saigrači. Naravno da sam presrećan i zbog postignutih golova i nadam se da će ih biti još u nastavku sezone”, zaključio je Libijac.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.