Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević: Pravi odnos donosi rezultate

nikola-peco-rakojevic
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2018. u 09:50

Pobjedom nad ekipom Budućnosti u velikom derbiju devetog, posljednjeg kola prvog od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati ove sezone, fudbaleri Sutjeske su pokazali da se ne odriču titule.

Ljubitelji fudbala, njih oko dvije hiljade na stadionu, nijesu gledali lijepu utakmicu, ali to je donekle i očekivano, jer derbi je u pitanju, a pride utakmica je počela u 15 časova u gotovo tropskim uslovima. Posle rovovske borbe Budućnost je znalački iskoristila dva prekida i dvije greške odbrane Budućnosti da golovima Bulatovića i Nedića stigne do pobjede od 2:1.

“Pravi odnos prema igri donosi prave rezultate. To sam govorio i tokom prošle sezone kada smo stigli do titule, to sam govorio i uoči ove u kojoj nećemo odustati od borbe za titulu do kraja. Mislim da smo zasluženo pobijedili Budućnost. U tvrdoj utakmici, u derbi mečevima, prekidi mogu da budu izuzetno jako oružje. Mi smo to iskoristili, dva puta smo matirali ekipu Budućnosti i upisali tri jako važna boda“, rekao je Nikola Rakojević i nastavio:

„U ostalim segmentima igre smo bili veoma dobri. Budućnost nije uspjevala da stvori pravu priliku za gol, a smanjili su na 2:1 posle sjajne solo partiture Nikača. Sa dvije uzastopne pobjede, napravili smo dobru uvertiru za nastavak sezone u kojoj će odnos prema igri, nadam se, biti na istom nivou kakav je bio u mečevima protiv Grblja i Budućnosti koje smo riješili u svoju korist“.

Posle prvog kruga takmičenja lidersku poziciju drži OFK Titograd koji nije osjetio gorčinu poraza. Popularni „romantičari“ iz Podgorice su osvojili 21 bod, šest više od najbližih pratilaca Budućnosti i Sutjeske.

Sutjeska može da bude i zadovoljna pozicijom na tabeli, s obzirom da je u prvih devet kola poražena od Iskre i Zete na svom terenu, da je odigrala neriješeno sa novajlijama u elitnom društvu Mornarom i Lovćenom.

Deseto kolo se igra narednog vikenda, a snage će odmjeriti: Budućnost – Iskra, Lovćen – Grbalj, Mornar – Sutjeska, Petrovac – Zeta i Rudar – OFK Titograd.

 

Izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.