Autor: onogost.me
Foto: Fk Sutjeska
22:13
21.7.2021.

Savović: Potpuno smo rasterećni kada je u pitanju eventualni prolazak dalje

Vicešampioni Crne Gore i Izraela, Sutjeska i Makabi iz Tel Aviva ukrstiće snage sjutra u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikšićani će imati izrazito težak zadatak da se nadmeću sa apsolutnim favoritom.


Ipak, iz tabora "plavih" najavljuju da će igrati hrabro i da će pokušati u skladu sa svojim snagama da se suprostave izraelskoj ekipi. Trener Sutjeske, Milija Savović smatra da dvomeč protiv Makabija treba da posluži timu da se izmjere i vide gdje su u ovom momentu.

Kako je napomenuo Savović, rasterećeno će ući u dvomeč.

"Čeka nas potpuno drugačija utakmica u odnosu na duele sa gruzijskom Gagrom u prethodnoj rundi. Tada smo imali imperativ prolaska, sada je obratna slika, potpuno smo rasterećni kada je u pitanju eventualni prolazak dalje, ali i smo i spremniji nego prije sedam dana. Ako trkački i na planu discipline budemo na nivou forme iz Tbilisija prošlog četvrtka, ubijeđen sam, možemo da pariramo Makabiju.Ovo jeste prava prilika da pokažemo da naš kvalitet nije daleko od njihovog, ako je zaista tako. Moramo biti optimisti i mislimo da možemo da pokažemo nešto više", kazao je ma današnjoj konferenciji za novinare Savović.

Trener Sutjeske je istakao da Makabi još uvijek nije odigrao zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, te da je sa te strane rival i pomalo nepoznat. 

Jedan od najboljih igrača Sutjeske, Nikola Janjić je svjestan da će protiv Makabija biti puno teže nego u dvomeču sa Gagrom.

"Makabi je odlična ekipa, sa mnogo iskustva u Evropi, a nije im strano ni igranje u Ligi šampiona. Autsajderi smo, ali pokazaćemo zube i nećemo dozvoliti da nas lako prođu. Drago nam je što možemo da se oprobamo sa talo jakim protivnikom", poručio je Janjić. 

Meč između Sutjeske i Makabija biće odigran sjutra na DG Areni u Podgorici sa početkom od 20.30 časova.

Ostale vijesti iz kategorije