Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska bolja od Budućnosti u derbiju kola

plavi
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2018. u 14:53

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala Sutjeska je danas kraj Bistrice savladala Budućnost rezultatom 2:1 u utakmici 9. kola Prve Telekom lige.

U meču koji je pratillo oko 1.300 gledalaca, a u kojem je mnogo više uzbuđenja viđeno tokom drugih 45 minuta, nikšićki “plavi” su bolje iskoristili svoje prilike i prednost domaćeg terena, što im je na kraju donijelo tri velika boda.

Prvi ozbiljnu priliku na meču imao je bivši igrač Sutjeske Igor Ivanović, koji je u 14 minutu mogao nakon udarca glavom da donese prednost Podgoričanima, ali je bio neprecizan. Domaći tim je uzvratio pet minuta kasnije, kada je pokušaj Luke Merdovića zaustavio golman i kapiten Budućnosti, Milan Mijatović.Isti igrač probao je polumakazicama u 38. minutu, nakon čega je čuvar mreže podgoričke ekipe lako zaustavio šut. 

U 40. minutu pokušao je Vladan Bubanja glavom nakon jednog centaršuta, ali je gađao pravo u Mijatovića, pa tako prvi dio igre završava bez pogodaka.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu, nakon centaršuta sa lijeve strane lopta pogađa Darka Bulatovića, koji je zatim šalje u mrežu gostiju i svom timu donosi prednost. U 57. minutu domaći ponovo pogađaju nakon prekida. Poslije kornera sa desne strane Nemanja Nedić je zahvatio loptu, nakon čega se ona odbila od igrača Budućnosti Stefana Milića i završila u mrežu Mijatovića.

U 75. minutu podgorička ekipa uspijeva da umanji prednost rivala kada je Giljena savladao Ilija Tučević, koji je tako vratio nadu svom timu da može makar do boda doći. Ipak, tim Nikole Rakojevića uspio je sačuvati do kraja prednost, i tako se nakon devet kola uspio bodovno izjednačiti sa Podgoričanima sa kojima sada dijeli drugu i treću poziciju.

U narednom kolu koje se igra u subotu 29. septembra, aktuelni šampion će u gostima igrati protiv barskog Mornara.

U ostalim susretima 9. kola koji su odigrani juče i danas postignuti su sljedeći rezultati:

Rudar – Iskra 0:0

Lovćen – Zeta 0:2

OFK Petrovac – OFK Titograd 1:2

Mornar – Grbalj 1:0

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.