Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska umalo do iznenađenja i pobjede nad Makabijem

sutjeska_makabi
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2021. u 20:22

Fudbaleri Sutjeske remizirali su 0:0 protiv Makabija iz Tel Aviva u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Meč na DG Areni u Podgorici obilježila je hrabra igra domaćina i nervozan nastup gostiju. Imalu su Nikšićani svojih šansi za trijumf, imali su i igrača više 40 minuta, ali ni brojčana prednost na terenu nije donijela ozbiljnije prilike ispred gola vicešampiona Izraela. 

Na samom startu meča bilo je jasno da su igrači nikšićkog tima u duel ušli jako motivisani, ali i skoncentrisani na igru u oba smjera. Držao je Makabi loptu u svom posjedu većim dijelom prvog poluvremena, dok je Sutjeska strpljivom igrom čekala svoju šansu. U 20. minutu, prva prilika na susretu, Janjić je fenomenalno izveo korner, lopta je preletjela golmana gostujuće ekipe, Grivić je natrčao, šutirao glavom, ali njegov pokušaj je bio neprecizan. Uzvratili su gosti iz Izraela, Koen je loše zahvatio loptu u 26. minutu, pa je njegov udarac završio visoko preko gola Giljena. Najbolji strijelac crnogorskog šampionata prethodne sezone, Božo Marković, odlično je sebi izgradio poziciju za šut u 40. minutu. Ipak, neprecizan je bio napadač “plavih”. Samo minut kasnije Hazaz je istrčao sam ispred Giljena, koji je dobro pokrio gol, pa igraču Makabija nije ostalo ništa osim da pokuša da centrira. 

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme i odmah nametnuli brži ritam igre. Diktirao je tempo izraelski vicešampion u prvih deset minuta drugog poluvremena, a onda su gosti ostali sa igračem manje. Igrao se 55. minut kada je igrač Makabija, Karzev zaradio drugi žuti karton. Sudija je procijenio da je vezista gostujuće ekipe imao namjeru da u skoku, laktom povrijedi Markovića, pa je, može se reći i zasluženo zaradio crveni karton. Umalo je Božo Marković postigao pogodak u 59. minutu, oduzeo je loptu odbrambenom igraču Makabija, šutirao iz prve, ali je njegov šut, nažalost, završio malo pored desne stative gola Pereca. Sutjeska je pokušavala da iskoristi igrača više u polju, ali očigledno da napad ekipe nije bio dovoljno ubojit za ekipu kvaliteta Makabija. Mogli su Nikšićani da prime i gol u 76. minutu, ali su odbrambeni igrači odlično izblokirali dva vezana udarca gostuju. Pokušao je Makabi iz kontranapada u 86. minnuta, ali je Gerero loše gađao sa ivice kaznenog prostora. Pritisnula je Sutjeska rivala u finišu meča, Matanović je dobro gađao sa distance, ali je odlično intervenisao golman Perec. Tokom većeg dijela drugog poluvremena igrači Makabija su protestovali zbog odluka sudije Jegera, a zauzvrat su dobili nekoliko žutih kartona. Do kraja susreta nije bilo većih prilika ni na jednoj strani terena, pa je 0:0 potpuno realan rezultat po prikazanom. Revanš susret između Makabija i Sutjeske igraće se narednog četvrtka u Izraelu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.