Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska upisala trijumf protiv Budućnosti, prvi nakon dvije sezone

img_11092021_192019_800_x_437_pixel
onogost.me/detalj sa meča
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2021. u 17:51

Fudbaleri Sutjeske savladali su kod kuće Budućnost 1:0, u utakmici sedmog kola domaćeg šampionata. Obje ekipe su imale prilike, kojim bi mogle prelomiti susret, a presudio je penal i pogodak Vučića sa bijele tačke. 

Prvi su zaprijetili gosti preko Ivanovića, koji je u drugom i sedmom minutu imao dobre prilike. Napadač Budućnosti prvo je pokušao glavom, udarac je završio oreko gola, dok je u sedmom minutu, nakon pasa Raspopovića, istrčao sam ispred golmana Sutjeske koji je odlično intervenisao i spriječio siguran pogodak. Poslije nešto boljeg starta gostujuće ekipe, Sutjeska je preuzela konce igre u svoje ruke, pokušavala preko bokova, ali bez konkretnih šansi. Tih period igre i velike borbe na sredini terena prekinula je sjajna  prilika Marušića 38. minutu. Krilni napadač domaće ekipe je sa centra igrališta povukao loptu, pretrčao svog čuvara, ušao u šesnaesterac, silovito šutirao, ali je lopta poslije njegovog udarca pogodila prečku. Do kraja poluvremena Sutjeska je bila opasna. Marković je nakon centaršuta Bubanje odlično zahvatio loptu glavom, ipak, fenomenalan je bio golman Budućnosti. 

Gosti su opet bili bolji rival, ovog puta početkom nastavka, a prava pometnja u kaznenom prostoru Sutjeske je nastala u 50. minutu, kada su igrači Budućnosti tražili jedanaesterac. Poslije duela Ivanovića i Bubanje, napadač gostiju je pao, sudija je ostao nijem, smatrao je da je situacija čista. Odmah su uslijedili protesti igrača podgoričkog tima, da bi dvojica zbog nešto žustrije rasprave sa arbitrom dobila po žuti karton. U 58. minutu, ka golu Sutjeske je šutirao Raičković, lopta je završila u iznad gola Giljen. U 76. minutu penal za Sutjesku. Velimir Vlahović je u kaznenom prostoru svoje ekipe, za dres povukao Nikača, a gosti su ostali i sa igračem manje, pošto je odbrambeni igrač Budućnosti dobio drugi žuti karton. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Vučić, 1:0 za Sutjesku. Iako su igrali sa igračem manje, gosti su mogli preko Đuričkovića do poravnanja. Srećom, lopta je poslije njegovog udarca završila pored gola. Povratnik u redove nikšićke ekipe, Vladimir Jovović je imao jedan bezopasan pokušaj sa distance. Na kraju je ostalo 1:0, pa je Sutjeska ubilježila i šesti prvenstveni trijumf u sezoni. Nikšićani nakon sedam kola ubjedljivo drže prvo mjesto na tabeli sa 19 osvojenih bodova. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.