Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska započela pripreme za proljećni dio šampionata, u klubu se nadaju duploj kruni

img_10012022_134515_800_x_437_pixel
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2022. u 12:49

Nakon odmora poslije završene polusezone i praznika, fudbaleri Sutjeske opet su na okupu. Na današnju prozivku odazvala su se 23 igrača, koja će do početka proljećnog dijela šampionata proći kroz nekoliko faza priprema.

Igrače su na prozivci pozdravili Marko Mitrović predsjednik kluba, Krsto Koprivica sportski direktor, i članovi stručnog štaba. Cilj u novoj polusezoni je jasan, osvajanje duple krune.

“Krećemo u ono što smo i zacrtali na početku sezone, kada sam i rekao da idemo na osvajanje šampionata i Kupa Crne Gore. Ako budemo imali sreće da donesemo duplu krunu gradu Nikšiću”, rekao je Marko Mitrović.

Kako je pojasnio šef struke u nikšićkom klubu, Milija Savović, kompletne pripreme će biti odrađene u Crnoj Gori.

“Plan je da odradimo deset dana u Nikšiću, nakon čega idemo u Ulcinj u kojem ćemo se pripremati takođe deset dana. Poslije toga se vraćamo u Nikšić, a moguće, i najvjerovatnije ćemo još jedan dio priprema od nedjelju dana odraditi u Ulcinju”, rekao je Savović.

Na prvom treningu u 2022. godini pojavili su se:

Vladan Giljen, Suad Ličina, Radoš Dubljević, Nikola Radović, Nikola Stijepović, Miloš Drinčić, Meldin Drešković, Filip Mitrović, Aleksandar Vlahović, Miloš Vučić, Vladan Bubanja, Novica Eraković, Marko Matanović, Marko Zoćević, Igor Pajović, Matija Gardašević, Milivoje Raičević, Nikola Janjić, Danijel Nikolić, Marko Bojović, Dušan Vuković, Božo Marković, Darko Nikač.

Zbog bolesti na prozivci nijesu bila tri igrača.

“Imamo problema sa koronom, tako da Marko Vuković i Marko Vučić nisu danas sa nama. I novi član stručnog štaba Boris Miličković je pod koronom, tako da će kasniti nekoliko dana. Balša Dubljević je isto bolestan, tako da ima igrača koji nijesu tu dana, i nadamo se da će se oni u narednih nekoliko dana priključiti”, istakao je Savović.

Klub je za sada dogovorio kontrolne utakmice sa Bokeljom, Arsenalom i Mornarom, dok će ostali rivali u pripremnom periodu biti naknadno poznati.

U narednih nekoliko dana očekuje se potpis Libijca, a da li će biti još pojačanja najviše će zavisiti od jednog faktora.

“Sve je još uvijek otvoreno vezano za satus Vladimira Jovovića. Nadamo se da će se on priključiti pripremama, ugovor mu je i dalje otvoren. Od njegovog statusa će zavisiti kako će se klub ponašati kada je u pitanju dovođenje drugih igrača. Kao što smo najavili, napravili smo kontakte sa par igrača iz inostranstva, ali razvoj situacije zavisiti od statusa Jovovića koga će klub dovesti i sa koliko igrača će se pojačati”, kazao je Krsto Koprivica.

Kapiten Sutjeske Vladan Giljen optimističan je pred početak priprema.

“Imali smo dosta vremena da se odmorimo i poslije ove pauze sada opet krećemo. Nadam se da će svi biti na okupu i da će sa nama biti svi igrači koji su bili prošle godine. Nadam se da ćemo sačuvati ovu prednost i u nastavku. Što se priprema tiče sigurno da ćemo ih odraditi kako treba, samo da nas zaobiđu povrede i ovaj virus. Kada smo počeli bilo je neizvjesno, kasnije su došli i dobri rezultati, a kako je prvenstvo odmicali tako smo rasli kao ekipa. Na kraju smo došli ovdje gdje smo sada. Imamo dobru i iskusnu ekipu sa velikim brojem mladih igrača koji mogu u svakom trenutku da pomognu”, rekao je Giljen.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.