Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Indoneziji je osvojio srca navijača, Radoviću želimo isto i u rodnom gradu

125879412_392787411921203_6540217125036344944_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2020. u 07:22

Nikšićki klub čeka kraj reprezentativne pauze pa da u subotu, na Trešnjici, i na terenu zvanično predstavi svoje novo trenersko ime – rođenog Nikšićanina, Miljana Radovića.

Par rečenica o mladom stručnjaku koji je svoju trenersku reputaciju gradio daleko od svoje domovine.

Miljan Radović, izdanak Sutjeskine škole fudbala, igrajući za FK Petrovac sa svojih 35 godina nije razmišljao o kraju karijere, kao većina kolega.

Prelazi u, nama malo poznati, Persid Bandung, ali u Indoneziji klub sa najvećom navijačkom armadom, sa preko pet miliona registrovanih navijača.

Odlazak na daleki jugoistok promijenio je njegovu karijeru, ali i život iz korijena. Za sezonu i po svojim igrama osvaja srca navijača i dobija naziv „Profesor“, zbog pamentog i tačnog pasa i sjajnih slobodnjaka.

Dobrim igrama zaslužuje da ga proglase za najboljeg stranca u istoriji kluba. Tako jedan, do tada anonimni stranac, postaje idol milionskih navijačkih masa, kluba iz Bandunga, drugog po veličini grada u Indoneziji.

Počeci njegove trenerske karijere vezani su za Grbalj, sa kojim igra finale nacionalnog kupa protiv svoje Sutjeske. Sa omladincima Persida osvaja omladinsku ligu.

Došlo je vrijeme da se Miljan oproba u svom gradu, u svom klubu, tamo gdje se najteže dokazati.

Vatreno krštenje na klupi „plavih“ kreće iz Zete – duel po mjeri, da se prodrma letargična ekipa koja je na sedmoj poziciji, sa mršavih 16 bodova.

Srećno, Miljane!

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U 34. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige fudbaleri Sutjeske gostuju u Podgorici, gdje će odmjeriti snage sa OFK Mladost Donja Gorica.