Autor: onogost.me
Foto: FSCG
16:27
22.6.2019.

Završen projekat Fudbal u školama, učenicima OŠ "Ratko Žarić" prvo mjesto

Učenici osnovnih škola ,,Ratko Žarić“ i ,,Oktoih“ osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama na finalnim mečevima u okviru projekta ,,Fudbal u školama“.


OŠ ,,Ratko Žarić“ iz Nikšića slavila je u uzrastu IV i V razreda nakon minimalne pobjede u finalu odigranom protiv OŠ ,,21. maj“ iz Podgorice. Treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi ,,Vladimir Nazor“ iz Podgorice, koja je sa 6:1 savladala OŠ ,,Savo Ilić“ iz Kotora.

U uzrastu II i III razreda, finale je pripalo OŠ ,,Oktotih“, koja je sa 1:0 bila bolja od OŠ ,,Mileva Lajović“ iz Nikšića. Treće mjesto u ovom uzrastu osvojila je OŠ ,,Savo Ilić“ trijumfom nad ,,Drugom osnovnom školom“ iz Budve – 4:3.

Pehare pobjednicima uručili su generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac i direktor Direktorata za mlade u Ministarstvom sporta i mladih Miloš Lalević.

,,Fudbal u školama“ je projekat Fudbalskog saveza Crne Gore posvećen popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od sedam do 10 godina. Organizovan je u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i uz pomoć Ministarstva prosvjete, a u premijernom izdanju učestvovali su đaci iz 30 škola širom Crne Gore”, ističu iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

 

izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:29
  20.7.2019.

  Osim što je postignut istorijski rezultat eliminacijom Slovana i plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ovim uspjehom takođe je i dodatno napunjena kasa crnogorskog šampiona.

 • 08:29
  20.7.2019.

  Prodaja ulaznica za prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju Sutjeska igra u utorak 23. jula, protiv ekipe APOEL-a, počinje danas.

 • 13:10
  19.7.2019.

  Prvi čovjek Sutjeske, Ranko Jovović kazao je u izjavi za Dnevne novine da kao društvo nijesmo vjerovatno svjesni kakav je uspjeh napravio šampion Crne Gore plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

 • 08:40
  19.7.2019.

  „Hoćemo... pobjedu...hoćemo... pobjedu...“ orilo se sa istočne i zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću, u istorijskom meču za Sutjesku, na šta su igrači u plavim dresovima odgovorili na najljepši mogući način i donijeli Nikšiću i svim navijačima i ljubiteljima fudbala u gradu, ali i u Crnoj Gori najljepšu priču na evropskoj sceni.