Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završetak rekonstrukcije tribine kraj Bistrice do kraja godine

nnjj-1000x555
Infobiro
  • Autor onogost.me
  • 15.01.2020. u 07:36

U toku je izgradnja Zapadne tribine stadiona Sutjeske, gdje se trenutno radi demontaža stare tribine.

Kako najavljuju čelnici Opštine Nikšić radovi bi trebali biti završeni do kraja godine, iznos investicije je oko 4,6 miliona eura, a izvođač je firma Roming.

Milion i po eura donacije daje Fudbalski Savez Crne Gore a 3,3 miliona obezbjeđuje Direkcija javnih radova Crne Gore.

“Opština je radila projekat i nadzor, tako da očekujem da ćemo imati jednu zaista sjajnu tribinu krajem godine, sa 3.200 mjesta i sa svim onim što je neophodno da bi dobili sertifikate od Evropske fudbalske federacije, da bi se ovdje mogle igrati utakmice reprezentacije Crne Gore” , kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Arhitekta na projektu Miljan Joković kazao je da su tehničke preporuke i pravila koje potpisuje FIFA dosta jasni i rigorozni po pitanju stavova za implementaciju samoga projekta, te da su u funkcionalnom smislu tretirali tri grupe korisnika.

To su igrači i službena lica, druga grupa su mediji, koji su zastupljeni kroz više oblasti, od samih novinara reportera do prenosa utakmica, kamera i komentatora utakmice, i treća grupa su navijači odnosno VIP gosti.

“Mi smo prije mjesec bili u Nionu u sjedištu UEFA prezentovali smo projekat i bili su zadovoljni, samo što oni tretiraju ne samo Zapadnu tribinu nego cijeli stadion. Pred kraj izgradnje, oni će poslati jednu ekipu koja će sertifikovati sami stadion shodno njihovim pravilima “, rekao je Joković.

Implementirane su i prostorije FK Sutjeska i ispoštovan je kompletan standard po pitanju lica sa invaliditetom na kome su posebno obraćali pažnju čelnici UEFA.

Stadion je i po pitanju prenosa inkoporiran po najvećim standardima, posjeduje centralnu kameru, kameru šesneaesterca i spremne su tehničke instalacije koje bi trebale da se postave na istočnu stranu tribine, što će dovesti do značajnog pomaka kada je prenos u pitanju.

 

Izvor: Infobiro

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.