Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadić briljirao, Dekor Iva nastavlja šampionski

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2022. u 21:43
Subotnji program otvorio je meč KMF SS ALGA 8 : 2 KMF PROGRESIJA.

Veteran malog fudbala RADOJICA KADIĆ koji sa navršenom petom decenijom života pomjera sve granice, a to je pokazao golovima, asistencijama, dobro igrom kako u odbrani tako i u napadu. Kadić Radojica podiže ljestvicu i prvi je kandidat za idealni tim kola, a siguran sam da će ući u uži krug za igrača 4. kola.

Bilo je uživanje gledati ekipu KMF SS ALGA i kako su dobro taktički, tehnički, borbeno i požrtvovano KADIĆ i družina odigrali ovaj meč.

Moramo napomenuti da je KMF SS ALGA danas ušla oslabljena neigranjem njihovih prvih zvijezda tima (Peroševića, Roćenovića, Radulovića, Tepavčevića i već duže vrijeme povrijeđenog Lukovca.)

Ali se mora priznati da se to ni malo nije osjetilo na današnjem meču u igri KMF SS ALGA.

KMF PROGRESIJA je najneprijatnije iznenađenje početka ove sezone 22/23. Opštiske lige. Katastrofalan start ove ekipe koja iz prethodna 4 kola nije upisala ni bod.

Ekipa za koju nastupaju takve fudbalske veličine i majstori ovoga sporta kao što je bivši reprezentativac SASA GOJKOVIĆ, pa jedan među boljim igračima malog fudbala u Nikšiću DARKO NIKOLIĆ, pored ovosezonskih pojačanja i dva jako kvalitetna igrača BOBANA BOŽOVIĆA i STEFANA KNEŽEVIĆA koji imaju iza sebe bezbroj nastupa na profesionalnom nivou.

Ali jednostavno nešto ne štima i pod hitno moraju konsolidovat svoje redove i tražiti svoju prvu pobjedu ove sezone već u narednom kolu, a ni to neće biti ni malo lako jer će na drugoj strani imati za protivnika u petom kolu ekipu KMF HUMCI ELIT LES i lucidnog CIMBALjEVIĆA.

Drugi meč subotnjeg programa odigran je između

KMF PEKARA ZVICER 4 : 3 KMF ANAGASTUM

Najprijatnije iznenađenje ove sezone su popularni "PEKARI". Ni najvjerniji njihovi navijači nijesu mogli očekivati da će posle četvrtog kola njihova ekipa biti sa 100% učinkom.

Iz tri odigrana meča i isto tako upisanih pobjeda dolaze i do bodovnog salda 9, nošeni njihovim  odličnim brzonogim napadačem NIKOLOM RADULOVIĆEM koji je najzaslužniji za pobjedu.

Brzonogi Radulović je prosto bio nerješiva enigma za cijelu ekipu KMF ANAGASTUM. Moramo napomenuti i to da je ovo najbolji start KMF PEKARA ZVICER u istoriji ovoga kluba.

Biće zanimljivo i svi mi ljubitelji malog fudbala željni iščekujemo naredno kolo kako će popularni "PEKARI"spremiti taktiku protiv odlične ekipe KMF HOMER PAB.

Treći meč programa odigran je između KMF PIVARA 3 : 2 KMF HUMCI ELIT LES.

Veoma dobra, borbena, jaka utakmica viđena je između ove dvije ekipe.

Ekipa KMF PIVARA je prosto morala danas da iskoristi taj peh koji je zadesio ekipu KMF HUMCI ELIT LES.

Šef struke KMF HUMCI ELIT LES stari znalac i veliki ljubitelj malog fudbala ČEDO ROSANDIĆ imao je velikih kadrovskih problema, pa za ovaj meč nije mogao da računa na glavne nosioce igre ove ekipe, a to su (CIMBALjEVIĆ, KOVAČ N, ROSANDIĆ, BRAĆA BAĆOVIĆ, STANIŠIĆ)

Takav poklon jedna iskusna ekipa kao što je KMF PIVARA sa i danas odličnim GORANOM DAVIDOVIĆEM nije smjela sebi dati za pravo da ne iskoristi, ali ruku na srce, bilo je mnogo teže nego što se očekivalo.

Ekipa KMF HUMCI ELIT LES je do posljednjeg minuta ovoga meča bila u igri i ostaje žal za onim njihovim promašenim šansama, pa su Stefan Rosandić i družina vrla lako mogli izbjeći poraz u ovom meču da su imali malo više sportske sreće u pojedinim trenucima i u situacijama pred golom KMF PIVARA.

Poslednji meč subotnjeg programa odigran je između KMF HOMER PAB 6 : 3 KMF POP.

Vrlo zanimljiva fudbalska utakmica u kojoj ekipa KMF HOMER PAB pokazuje iz meča u meč da ih ove sezone s pravom ljubitelji malog fudbala ubrajaju u grupu najozbiljnijihg kandidata za šampionski pehar.

Početak meča nije baš tako obećavao jer iz par izglednih situacija nijesu mogli doći do pogotka, a tome je kumovao odlični golman u prvom poluvremenu KMF POP KADOVIĆ.

KADOVIĆ je imao nekoliko bravuroznih intervencija tokom prvog poluvremena. Pravo je čuda šta je sve KADOVIĆ branio (Bulajiću, Ćipraniću, Krulanoviću, Neriću) .

Đe napadači KMF POP (BEZMAREVIĆ, MALTEZ, MIJUŠKOVIĆ, JOKIĆ) nijesu uspjeli iz par izglednih šansi da doći do vojstva na taj način kazne ekipu HOMER PABA za njihove promašaje.

KMF POP i dalje na saldo bodova 0 i pod hitno dok ne bude kasno će morati malo konsolidovati svoje redove i već u narednom kolu protiv KMF EPCG tražiti svoje prve bodove ove sezone.

Da li će u toj namjeri uspjeti ostaje da vidimo i čekamo naredno kolo.

Neđeljni program počinjemo izvještajem sa derbija kola KMF DEKOR IVA 3 : 1 KMF KALJARI KNJAZ.

Repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala je opravdala epitet derbija kola.

Odlična fudbalska predstava, borbena, jaka u oba smjera, igralo se oprezno i tražila se greška protivnika.

Aktuelni šampion se u finišu meča bolje snašao, imao malo više i sportske sreće i došao do nova tri boda. Samim tim KMF DEKOR IVA pomjera granicu vlastitog rekorda od 20 pobjeda bez poraza pa čak i bez remija.

Ekipa KMF  Kaljari Knjaz ove sezone igra odlično, a radi se jakoj i jednoj od možda najorganizivanija ekipa sa ovih prostorora unazad 5 - 6 godina. Ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, a dovođenjem futsal igrača DADA VUKOVIĆA samo su još dobili na kvalitetu i ljepoti igre.

Tri fanastiko (D. VUKOVIĆ, M. DENDA, I. KOSTUDIĆ) funkcioniše besprekorno na početku ove sezone, a i aktuelni šampion je to osjetio na svojoj koži na početku današnjeg meča kad su poveli sa 1 : 0.

E onda na scenu stupa momak koji, po  mom mišljenju, trenutno igra u najboljoj formi. Prava radilica je na terenu i momka kojeg imate na svakom dijelu terena, u pravo vrijeme i na pravom mjestu, a to je MILOŠ DURUTOVIĆ.

Momak koji asistira, postiže golove kad je to potrebno i glavni je kreator i nosilac igre aktuelnog šampiona.

U narednim mečevima i kolima tražimo protivnika koji će prekinuti ovaj fenomenalni niz pobjeda aktuelnog šampiona .

Da li će to nekom poći za rukom ostaje da vidimo, a prva naredna ekipa koja će imati priliku za to je KMF MG, što je ujedno i repriza prošlogodišnjeg finala sezone 21/22.

U ostalim susretima KMF GORNJE POLJE 7 : 3 KMF LOVĆEN OSIGURANJE i  KMF EPCG 6 : 2 KMF MG.

Sigurna igra od prvog do zadnje minuta ekipe KMF GORNJE POLJE, đe pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.
KMF Gornje Polje u svojim redovima ima raspoloženog STEVANA PEROVIĆA koji je danas bio briljatan, davao efektne golove i asistirao i samim tim istakao ozbiljnu kandidaturu za idealan tim i igrača kola. I svoju ekipu vodio do nova tri boda.

Što se tiče KMF LOVĆEN OSIGURANJE njihovo izdanje je danas bilo blijedo, ni nalik na prošlo kolo kad su priredili prisutnim ljubiteljima malog fudbala onaj čudesni preokret.
Ruku na srce, imali su kadrovskih problema ali se nadamo da će se vratiti na pobjednički kolosijek što prije moguće.

KMF EPCG 6 : 2 KMF MG

Odlična igra tokom cijelog meča ekipe KMF EPCG đe su lavovski dio posla odradio "ubitačni" fudbalski tandem MARKO KRIVOKAPIĆ i LUKA MARKOVIĆ.
Ovaj dvojac je danas očitao fudbalsku lekciju aktuelnim vicešampionu ekipi KMF MG i svojoj ekipi donijeli nova tri boda za miran nastavak prvenstva i pokazali da, kada su kompletni, mogu da pariraju i najačim ekipama u ligi.
Da li će to baš tako biti, ostaje da vidimo u narednim mečevima koji slijede.

Prva pobjeda i prva tri boda KMF ŠTEK u istoriji ovoga kluba. KMF ŠTEK 6 : 4 KMF STUDENSKI DOM. Novajlija u ligi je danas je više želio ovu pobjedu i bio prisebniji u određenim situacijama.

Bio je to jako dobar meč, zanimljiv, otvoren,borben sa puno lijepih akcija i sa jedne i sa druge strane. Sa dosta promašenih šansi, ruku na srce, ali i to je sastavni dio današnjeg fudbala.

Kmf STUDENSKI DOM je i dalje bez bodova, a prve svoje bodove u sezoni 22/23. probaće da osvoji već u narednom kolu kada izlaze na megdan neporaženoj i odličnoj ekipi KMF GORNJE POLJE.

Posljednja utakmica 4. kola odigrana je između Kmf AJAKS 6 : 3 KMF MARVEL. Veoma zanmiljiv meč odigran je između ove dvije ekipa. Rezultatski bi mogli zaključiti da je ekipa KMF AJAKS imala lak posao sa mladom perspektivnom ekipom KMF MARVEL.

Ali nije bilo baš tako na terenu.

Duel koji je obilježio veliki broj faulova đe smo mogli vidjeti čak tri kaznena udarca posle šestog faula.

Utakmica je bila neizvjesna i otvorena do zadnjih muta meča. Ekipa KMF AJAKS se bolje snašla i iskoristila smušenost u definitivnim zadacima protivnika i u završnici meča sa dva pogotka slomila otpor ekipe KMF MARVEL.

Sa nova tri boda ekipa KMF AJAKS ide u sami vrh tabele dok KMF MARVEL i dalje ostaje na samo jednom osvojenom bodu poslije četiri odigrana kola.

Sudijski par KADIĆ - TADIĆ svoj posao je odradio na visokom nivou, ali se mora dodati i to da su imali pune ruke posla u pojedinim mečevima.

Slobodna je bila ekipa KMF TREBJESA.

 

Srdačan i sportski pozdrav za sve čitaoce portala Onogošt od autora teksta Vladana Sarića.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci