Autor: onogost.me
Foto: FIBA
07:58
16.5.2020.

Dubljević demonstrira trening

Kapiten naše reprezentacije i Valensije Bojan Dubljević učestvuje u akciji španskog kluba, kao podrška aktuelnim mjerama protiv epidemije korona virusa u toj zemlji.


Valensija je objavila video snimak, gdje prva zvijezda tog evroligaša demonstrira proces individualnog treninga.

Prije početka svakog individualnog treninga u centru ,,Alkeria del Basket“, Crnogorac kao i svi prvotimci Valensije prolazi kroz pregled ljekara. Obavezna stavka je mjerenje temperature, kako bi se izbjeglo da igrači sa bilo kakvom infekcijom izađu na teren.

Nakon nekoliko dana rada na kondiciji, Dubljević je dobio priliku i za samostalni šuterski trening. U evroligaškom klubu insistiraju, da igrači što prije vrate rutinu individualne tehnike – od baratanja loptom u driblingu, kretanja u reketu, do standardne rutine šuterskog treninga sa distance. Pored toga, Dubljević je imao i kondicioni trening trčanja na pokretnoj traci.

Očekuje se da u drugoj polovini mjeseca Valensija, kao i ostali španski klubovi, dobije priliku za timske treninge. Do tada će se raditi po ovakvom principu i dinamici.

Dubljević je prije suspenzije takmičenja figurirao kao jedan od kandidata za nagradu MVP za najboljeg igrača Evrolige, kao i za mjesto u prvoj ili drugoj petorci takmičenja u ovoj sezoni.

 

izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije