Autor: Branko Čupić
Foto: KK Sutjeska Media
08:25
9.1.2019.

Sutjeska gostuje u Splitu: Maksimalnim zalaganjem za nastavak pobjedničke serije

Utakmicama 15. kola danas se nastavlja takmičenje u ABA 2 ligi, u okviru kojeg će košarkaši Sutjeske gostovati ekipi Splita.


Tim Zorana Glomazića pokušaće da nastavi pobjednički niz u regionalnom takmičenju, a protiv sebe će imati ekipu koja se nalazi na tabeli tačno iza Nikšićana i koja je, u prvom susretu ove dvije ekipe u Sportskom centru, odnijela pobjedu.

Trener Sutjeske kazao je da njegov tim nije kompletan, ali da očekuje maksimalno zalaganje od raspoloživih igrača.

"Gostujemo ekipi od koje smo izgubili u prvom dijelu sezone. Nijesmo kompletni i pojedini igrači imaju zdravstvenih  problema, ali bez obzira na to očekujem da svako ko istrči na parket pruži svoj maksimum", naveo je Glomazić.

Jedan od najboljih igrača Sutjeske u posljednje vrijeme je Radosav Spasojević, koji je naveo da idu rasterećeno u Hrvatsku, ali da ako ekipa bude na nivou prethodnih igara, mogu se nadati trijumfu.

"Ovaj meč nam dolazi nakon serije dobrih rezultata, pa rasterećeni idemo na teško gostovanje. Split je kvalitetna ekipa koja nas je nadigrala u prvom dijelu takmičenja, ali u ovaj meč ulazimo mnogo spremniji i motivisaniji. Ako odbrana, koja je naš zaštitni znak, bude na visokom nivou, sigurno ćemo dobiti šansu da iznenadimo protivnika", istakao je Spasojević.

Trener Splita Vladimir Anzulović kazao je da je Sutjeska iskusna ekipa sa visokim ambicijama.

"Protiv Sutjeske nemamo pravo na korak nazad. Sretni smo što nam se vratio Jamel Morris, vraća se brže od očekivanog, a i ono što vidim na treningu kod svih igrača ispunjava me optimizmom. Sutjeska je iskusna ekipa, koja je imala visoke ambicije prije početka sezone i sigurno neće doći s bijelom zastavom”, kazao je Anzulović.

Duel između Splita i Sutjeske igra se u Maloj dvorani od 19h.

Ostale vijesti iz kategorije