Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Napad pionira Crvene zvezde rezervisan za talentovanog Nikšićanina

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.08.2022. u 08:05
Stefan Janković već godinu nastupa za pionire FK Crvene zvezde. U veoma jakoj konkurenciji, talentovani četrnaestogodišnjak, uspio je da se nametne iako je bilo komplikacija oko registracije. Kako za naš portal kaže Stefanov otac, Mladen, proces oko registracije Stefana je trajao gotovo cijelu godinu.

„Zbog toga što prethodne sezone nije bio registrovan Stefan nije mogao da igra ligaške utakmice. Ipak, odigrao je veliki broj međunarodnih i turnira u Srbiji. Kao napadač postizao je golove i osvajao pehare sa ekipom. U njegovoj generaciji u Zvezdi ima veliki broj igrača iz raznih država Balkana i Evrope, pa je uprkos konkurenciji uspio da se nametne“, kaže Mladen za naš portal.

Ističe da je Crvena zvezda obezbijedila sve neophodne uslove za Stefana, dok je period navikavanja na promjenu sredine u početku bio težak.

„Klub mu je obezbijedio porodični apartman u hotelu, hranu, plaćeni su mu svi troškovi, za treninge, za opremu, individualne treninge. Naporno mu je bilo odvajanje, drugačije navike, druga škola, društvo. Ipak, fino je prihvaćen što nas posebno raduje“, dodaje Mladen.

Stefanovi počeci bili su u Vembliju kod trenera Marka Matovića, da bi kasnije prešao Polet stars. Zanimljivo, talentovani Nikšićanin je bio i na pragu prelaska u Dinamo Zagreb.

„Išao je na probu u Dinamo Zagreb, međutim pošto je Hrvatska članica EU tražili su previše papira, kao npr. da imamo svoju nekretninu, automobil i posao u Hrvatskoj. Nijesmo to mogli da ispunimo, pa smo odustali od toga. Odmah nakon toga Zvezda je izrazila interesovanje, išao je oko deset puta u Beograd pa su na kraju odlučili da ga zadrže“, ponosno naglašava Mladen.

Stefan je, kako Mladen na kraju dodaje, talenat pokazao čim je počeo da trenira, te da je u Đetić ligi bio i najbolji strijelac sa 109 postignutih golova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras u prvom kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Jedinstvo u Bijelom Polju (81:68) i napravila lijepu uvertiru pred meč sa Bosnom u Sarajevu u 2. kolu NLB ABA2 lige koji se igra u srijedu od18 h.