Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:22
5.11.2018.

Cetinje: Akademik najbolji sa 41 medaljom

Na trinaestom međunarodnom turniru “13. novembar” koji je održan na Cetinju, Akademik je bio najuspješniji klub, nakon što je sa svojim najmlađim takmičarima osvojio ukupno 41 medalju.


Takmičari nikšićkog kluba, predvođeni trenerima Šćepanović Draganom, Stanjević Predragom i Rovčanin Milošem su u konkurenciji 335 takmičara iz 34 kluba ukupno osvojili 18 zlatnih, sedam srebrnih i 16 bronzanih medalja.

Tri prva mjesta, odnosno tri najsjajnija odličja uzela je Guzina Vanja, dva su pripala Barović Milanu, a po jedno Lješković Mariji, Simić Mariji, Kilibardi Anđeli, Tadić Milici, Eraković Lazaru, Todorović Radu, Šćepanović Dušanu, Golubović Davidu, Nikčević Andriji, Simić Miću, Kostić Šćepanu, Tadić Luki i Đurđevcu Bojanu.

Srebro su osvojili Radoičić Olga, Lješković Marija, Simić Marija, Tadić Milica, Eraković Lazar, Nikolić Filip i Zejak Nikola, dok su se bronzom okitili Radoičić Olga, Kilibarda Anđela, Gardašević Stefan, Čvorović Petar, Nikolić Filip, Zejak Konstantin, Barović Radovan, Radoičić Luka, Magovčević Blažo, Škuletić Vuk, Kadović Petar, Tadić Luka, Đurđevac Bojan, Aleksić Pavle, Nikčević Andrija i Kostić Šćepan.

Barović Milan i Guzina Vanja osvojili su pehare i za najbolje takmičare u kategoriji mlađih poletaraca i poletarki.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:12
  12.1.2019.

  Uz mnogo zdravlje i sreće, tokom praznika koji su ostali iza nas, Slađana Perunović je sigurno poželjela da ostvari san i da treći put uzastopno izbori plasman na Olimpijske igre.

 • 19:18
  11.1.2019.

  Plasman među 18 najboljih na rang listi Svjetske džudo federacije i viza za Olimpijske igre (OI) u Tokiju glavni je cilj za 2019. godinu, kazao je crnogorski džudista Srđan Mrvaljević.

 • 10:06
  8.1.2019.

  Džudisti su u godinama koja su ostale iza nas donijeli mnogo radosti ljubiteljima sporta u Crnoj Gori. Mogu da se pohvale da su ostvarili kontinuitet učešća na OI, da su osvajali medalje na velikim takmičenjima, iako su uslovi, ulaganja i medijska pažnja daleko od one koju imaju konkurenti.

 • 08:22
  5.1.2019.

  Sve se više odstupa od tradicionalnog stava da je potrebno samo razvijati tijelo i da je to dovoljno kako bi se ostvarili zapaženi rezultati, kao i da savremeni sport karakteriše sve veći upliv profesionalizma i nauke , a da su psiholozi postali značajne spone u razvoju sporta, kazao je u intervju za agenciju MINA sportski psiholog i naš sugrađanin Nikola Mijušković.