Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
19:18
11.1.2019.

Cilj olimpijska viza za Tokio

Plasman među 18 najboljih na rang listi Svjetske džudo federacije i viza za Olimpijske igre (OI) u Tokiju glavni je cilj za 2019. godinu, kazao je crnogorski džudista Srđan Mrvaljević.


On je u intervjuu agenciji MINA kazao da je 2019. važna za njegovu karijeru i da je to godina puna izaziva i mogućnosti.

“Cilj je da se na kvalifikacionom turnirima iz serije Gren slem i Gran pri, kao i prvenstvima Evrope i svijeta ostvare značajni rezultati, prikupe bodovi za OI u Tokiju i eventualno osvoji neka od medalja. Moj cilj je da na kraju 2019. budem među najboljih 18 na Svjetskoj rang listi, kao i da pokušam da Crnoj Gori donesem još jednu veliku medalju sa Gren slema, EP ili SP”, kazao je Mrvaljević.

On je istakao da će 2018. pamtiti i po odlasku iz Akademika, kluba čiji je član bio deset godina, navodeći da je u tom periodu ostvario najbolje sportske rezultate.

“Hvala bivšem predsjedniku kluba Draganu Pejanoviću, bivšem članu Upravnog odbora Radosavu Lješkoviću, bivšem sportskom direktoru Novici Miloviću i šefu stručnog štaba Draganu Šćepanoviću na izuzetnoj saradnji i velikoj podršci svih ovih godina. Novoj upravi i rukovodstvu Akademika želim svu sreću i uspjeh i u narednom period”, kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da ima ogromnu ambiciju i želju da se dokaže u svom novom klubu – Ibru iz Rožaja.

“Uprava kluba ima velike ambicije i visoke ciljeve u narednom periodu. Klub želi olimpijsku normu i medalju u Evropskoj ligi. Nadam se da ćemo moj mlađi kolega, prvak države i reprezentativac Crne Gore Jusuf Nurković, trener Omer Nurković i ja uspeti da ispunimo ciljeve i ambicije kluba, da Rožaje i Crnu Goru prezentujemo na kvalitetan i dostojanstven način kroz ovaj samurajski olimpijski borilački sport”, kazao je Mrvaljević.

On je istakao da u 2018. godini nije uspio da ostvari rezultatske ciljeve, navodeći da nije bilo moguće trenirati, spremati se i biti fokusiran, očekivati veliki rezultat u sistemu i atmosferi u kojoj se nalazi džudo sport u Crnoj Gori.

“Nisam nezadovoljan, još treniram teško i jako po pet ili šest sati dnevno, potpuno sam posvećen i uživam u treninzima i takmičenjima. Siguran sam da još mogu da napravim veliki rezultat i to ću dokazati. Optimista sam i da će se stvari u džudo sportu konačno zakonski riješiti u korist takmičara, klubova i ljudi koji istinski i posvećeno već dugi niz godina rade za dobrobit crnogorskog džudoa”, zaključio je Mrvaljević.

 

izvor: RTCG/MINA

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:12
  12.1.2019.

  Uz mnogo zdravlje i sreće, tokom praznika koji su ostali iza nas, Slađana Perunović je sigurno poželjela da ostvari san i da treći put uzastopno izbori plasman na Olimpijske igre.

 • 10:06
  8.1.2019.

  Džudisti su u godinama koja su ostale iza nas donijeli mnogo radosti ljubiteljima sporta u Crnoj Gori. Mogu da se pohvale da su ostvarili kontinuitet učešća na OI, da su osvajali medalje na velikim takmičenjima, iako su uslovi, ulaganja i medijska pažnja daleko od one koju imaju konkurenti.

 • 08:22
  5.1.2019.

  Sve se više odstupa od tradicionalnog stava da je potrebno samo razvijati tijelo i da je to dovoljno kako bi se ostvarili zapaženi rezultati, kao i da savremeni sport karakteriše sve veći upliv profesionalizma i nauke , a da su psiholozi postali značajne spone u razvoju sporta, kazao je u intervju za agenciju MINA sportski psiholog i naš sugrađanin Nikola Mijušković.

 • 14:53
  2.1.2019.

  Opština Nikšić raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih klubova za 2019. godinu.