Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:36
15.7.2019.

Drašković šampion u brzopoteznom šahu

Inter majstor Luka Drašković šampion je Crne Gore u brzopoteznom šahu.


Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu održano je u Sportskom centru u Nikšiću.

Drašković je, nakon 13 odigranih kola, osvojio prvo mjesto sa deset poena, dok je drugi sa istim brojem poena bio velemajstor Nikola Đukić.

Prvenstvo je karakterisala velika borba za vrh tabele, a od trećeg do sedmog mjesta sa devet poena plasirali su se velemajstor Dragiša Blagojević, fide majstor Igor Sarić, fide majstor Aleksandar Tomić, Veljko Šćekić i velemajstor Nebojša Nikčević.

Grupu igrača koji su se plasirali od osmog do dvanaestog mjesta sa 8,5 poena predvodi Jovan Milović, a slijede intermajstor Bogdan Podlesnik, fide majstor Armin Mušović, Milorad Ratković i intermajstor Milorad Ćetković.

Prvenstvo je održano u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, u okviru manifestacije Dani brzopoteznog šaha.

Manifestaciju se sastojala od dva brzopotezna turnira od kojih se prvi igrao u u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa u Podgorici, a drugi je bilo državno Prvenstvo u brzopoteznom šahu. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosio je 2,4 hiljade eura.

Na turniru u Podgorici je igralo 65 igrača, a u Nikšiću čak 77. Sudija oba turnira je bio internacionalni arbitar, fide majstor Mladen Popović.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:03
  9.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom džudo turniru Kup oslobođenja Podgorice, koji je okupio oko 350 takmičara iz zemlje i regiona, takmičari Džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 46 medalje od čega 20 zlatnih, 17 srebrnih i 9 bronzanih.

 • 13:25
  8.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom Kupu oslobođenja Podgorice takmičari DžK Trebjesa osvojili su 17 medalja.

 • 12:18
  8.12.2019.

  Na međunarodnom džudo turniru "Oslobođenje Podogrice", koji je juče održan u glavnom gradu Crne Gore, takmičari Straševine okitili su se sa deset medalja.

 • 07:46
  8.12.2019.

  Na međunarodnom "Novoletnom turniru" koji je, u organizaciji DžK Ivo Reya održan u Celju, jedini predstavnik iz Crne Gore bio je Džudo klub Onogošt, koji je nastupio sa šest takmičara i okitio se sa šest medalja.