Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:10
15.4.2019.

Dubrovnik: Tri medalje na Evropskom kupu za džudiste Akademika

Na seniorskom evropskom džudo kupu, održanom u Dubrovniku, džudisti Akademika koji su branili boje reprezentacije, Jovana Peković, Nikola Gušić i Danilo Pantić ostvarili su izvanredan rezultat.


Oni su na turniru koji je najznačajniji nakon Evropskog prvenstva, a u konkurenciji od oko 235 takmičara iz 25 država sa četiri kontinenta, osvojili srebrne medalje i tako potvrdili dobru formu pred takmičenja koja slijede.

Jovana Peković je u kategoriji do 78 kilograma na superioran način došla do finalnog meča.U prvom kolu iponom je savladala Hrvatsku takmičarku Leu Gobec da bi u narednom meču takođe iponom savladala reprezentativku Velike Britanije Holly Jones. U polufinalnom meču Jovana je bila bolja od Hrvatske takmičarke Petrunjele Pavić koju je savladala iponom nakon dva minuta borbe. U finalnom meču Jovana se sastala sa Francuskinjom Julie Pierret koju je povela sa wazarijem ali je iskusna Francuskinja uspjela da do kraja borbe preokrene meč u svoju korist.

Nikola Gušić je nastupio u kategoriji do 81 kilogram i u prvom meču je savladao reprezentativca Rusije Aidamira Tiulparova, da bi u drugom meču bio bolji od Slovenca Aljaza Gostencnika. U četvrtfinalnom meču bio je bolji od klupskog kolege Nebojše Gardaševića da bi u polufinalnom meču nakon teške i neizvjesne borbe, spektakularnim iponom savladao reprezentativca Hrvatske Dominika Sumpora.U finalnom meču bolji od našeg takmičara bio je reprezentativac Srbije Milan Bunčić.

Danilo Pantić je u kategoriji do 100 kilograma u prvom kolu bio bolji od Anta Baraća iz Hrvatske, da bi zatim pobijedio takmičara iz Srbije Petra Ćirkovića. U polufinalnom meču bio je bolji od Emila Mattsona iz Švedske, a u finalnom bolji od njega je bio takmičar iz Ukrajine Anton Savitski. Prvog takmičarskog dana Marko Gušić je nakon tri dobijena meča zaustavljen u borbi za bronzanu medalju od Rusa Grafa Melikova.

Takmičare je na ovom takmičenju predvodio selektor muške reprezentacije i šef stručnog štaba Akademika Dragan Šćepanović.

Ostale vijesti iz kategorije