Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubrovnik: Tri medalje na Evropskom kupu za džudiste Akademika

57088268_665163190583794_5778466776908038144_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.04.2019. u 06:10

Na seniorskom evropskom džudo kupu, održanom u Dubrovniku, džudisti Akademika koji su branili boje reprezentacije, Jovana Peković, Nikola Gušić i Danilo Pantić ostvarili su izvanredan rezultat.

Oni su na turniru koji je najznačajniji nakon Evropskog prvenstva, a u konkurenciji od oko 235 takmičara iz 25 država sa četiri kontinenta, osvojili srebrne medalje i tako potvrdili dobru formu pred takmičenja koja slijede.

Jovana Peković je u kategoriji do 78 kilograma na superioran način došla do finalnog meča.U prvom kolu iponom je savladala Hrvatsku takmičarku Leu Gobec da bi u narednom meču takođe iponom savladala reprezentativku Velike Britanije Holly Jones. U polufinalnom meču Jovana je bila bolja od Hrvatske takmičarke Petrunjele Pavić koju je savladala iponom nakon dva minuta borbe. U finalnom meču Jovana se sastala sa Francuskinjom Julie Pierret koju je povela sa wazarijem ali je iskusna Francuskinja uspjela da do kraja borbe preokrene meč u svoju korist.

Nikola Gušić je nastupio u kategoriji do 81 kilogram i u prvom meču je savladao reprezentativca Rusije Aidamira Tiulparova, da bi u drugom meču bio bolji od Slovenca Aljaza Gostencnika. U četvrtfinalnom meču bio je bolji od klupskog kolege Nebojše Gardaševića da bi u polufinalnom meču nakon teške i neizvjesne borbe, spektakularnim iponom savladao reprezentativca Hrvatske Dominika Sumpora.U finalnom meču bolji od našeg takmičara bio je reprezentativac Srbije Milan Bunčić.

Danilo Pantić je u kategoriji do 100 kilograma u prvom kolu bio bolji od Anta Baraća iz Hrvatske, da bi zatim pobijedio takmičara iz Srbije Petra Ćirkovića. U polufinalnom meču bio je bolji od Emila Mattsona iz Švedske, a u finalnom bolji od njega je bio takmičar iz Ukrajine Anton Savitski. Prvog takmičarskog dana Marko Gušić je nakon tri dobijena meča zaustavljen u borbi za bronzanu medalju od Rusa Grafa Melikova.

Takmičare je na ovom takmičenju predvodio selektor muške reprezentacije i šef stručnog štaba Akademika Dragan Šćepanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.