Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:22
7.3.2019.

Džudo savez CG: Ministarstvo sporta nastavilo neprijateljsko ponašanje prema svima koji ukazuju na kršenje zakona

Džudo savez Crne Gore obratio se javnosti povodom odluke i obrazloženja Ministarstva sporta i mladih vezano za javni konkurs o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza.


Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Primorani smo da reagujemo u interesu ukupne crnogorske javnosti i sporta jer Ministarstvo sporta i mladih po ko zna koji put pokušava da paušalnim izjavama nanese štetu Džudo savezu Crne Gore.

Naime, javni Konkurs koji je objavilo Ministarstvo sporta i mladih od 08.02.2019. je u suprotnosti sa Zakonom o upravnom postuku te je DžSCG reagovao prigovorom ministarstvu od 13.02.2019. i nedvosmisleno iznio činjenice koje dokazuju da se radi o kršenju navedenog zakona. Navedene obaveze sportskih subjekata utvrđene u tačkama 3-7 Javnog konkursa (koje navodi Ministarstvo sporta i mladih) a koje se tiču dostavljanja potrebne dokumentacije protivne su načelu pribavljanja podataka po službenoj dužnosti iz Člana 13, kao i Člana 105 stav 1 I 2 Zakona o upravnom postupku! 

Ministarstvo je bilo dužno da na osnovu Zakona o upravnom postupku poništi Javni konkurs a nakon usklađivanja sa istim zakonom objavi novi. Međutim, Ministarstvo sporta i mladih se oglušilo o Zakone ove 
države i nastavilo svoje neprijateljsko ponašanje prema svima koji ukazuju na kršenje zakona i nepravilnosti koje čini ministrstvo. Iako je Upravni sud donio rješenje kojim se dokazuje da je Ministarstvo sporta i mladih prekršilo Zakon u sporu sa DžSCG isto je protiv pravno obustavio uplatu u visini 50 % sredstava koja su opredijeljena DžSCG u predhodne dvije godine jasno pokazujući nezapamćeno nasilje koje sprovodi prema DžSCG. Motivi ovakve mržnje i terora prema najtrofejnijem Savezu u CG osnovanom daleke 1965. godine jesu namjere resornog ministra da formira nelegitimni savez kojem bi dodijelio velika finansiska sredstva koja bi mogao da kontroliše na način što bi na njegovom čelu instalirao svoje prijatelje-poslušnike koji su bliski kriminalnim klanovima, pravosnažno osuđivana lica za krivična djela i neke koji su suspendovani iz sporta. Da su sve ove sumnje opravdane pokazaće se narednih dana kada će se pod okriljem noći registrovati protiv pravno ovakva organizacija, ukoliko državne institucije ne stanu na put ličnim animozitetima pojedinaca koji se nalaze na najodgovornijim funkcijama", naveli su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:27
  18.5.2019.

  Da je uz veliki rad i strast prema poslu sve moguće, dokazala je Marijana Goranović. Atletičarka iz Nikšića je u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore izabrana za najboljeg sportistu u 2018. godini. Ova uspješna mlada sportistkinja kaže da je invaliditet nikada nije sprječavao da ostvari ono što želi, a jedna je od onih osoba koje vraćaju vjeru u ljude.

 • 08:23
  18.5.2019.

  Vikend pred nama u Nikšiću biće u znaku fudbala i malog fudbala.

 • 10:13
  6.5.2019.

  Crnogorska džudo reprezentativka Ivana Nikolić osvojila je bronzanu, dok su Marko Gušić i Mirjana Milić završili kao petoplasirani drugog takmičarskog dana Evropskog kupa za seniore u Sarajevu.

 • 08:14
  4.5.2019.

  U vikendu pre nama očekuje nas nekoliko interesantnih prvoligaških mečeva u fudbalu, košarci, rukometu i malom fudbalu.