Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:21
19.3.2019.

Kolašin: Nove medalje za nikšićke skijaše

Prethodnog vikenda je na skijalištu „Kolašin 1450” održano otvoreno prvenstvo Crne Gore u alpskim disciplinama slalom i veleslalom.


Najbolja mlada nikšićka skijašica Dunja Kovačević postala je prvakinja države u obje discipline u kategoriji mlađih cicibanki, dok je njen sugrađanin Petar Kasom u kategoriji djeca jedan osvojio takođe dvije zlatne medalje.

Vladimir Vukmirović se okitio jednom zlatnom medaljom u disciplini veleslalom, dok je u disciplini slalom u kategoriji djeca dva osvojio drugo mjesto i bronzu.

Podgoričanka Ivana Radović, koja nastupa za PSK Javorak u disciplini veleslalom je osvojila prvo mesto u kategoriji djeca dva.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:15
  20.4.2019.

  Ovog vikenda će u Nikšiću, kada su sportska dešavanja u pitanju, glavni fokus biti na futsalu, a osim toga biće održano i finale regionalnog takmičenja Školskih sportskih igara.

 • 08:06
  20.4.2019.

  U Nikšiću će se danas održati finalna nadmetanja regionalnog takmičenja Školskih sportskih igara, a u kojima učestvuju djeca iz Nikšića, Šavnika, Žabljaka i Danilovgrada.

 • 11:17
  18.4.2019.

  Šest pobjeda i tri remija učinak koji je crnogorskog šahistu Predraga Nikača doveo do titule prvaka na IBCA Svjetskom prvenstvu u Kaljariju za osobe sa smetnjama vida.

 • 08:26
  17.4.2019.

  Mlada Nikšićanka i skijašica Dunja Kovačević ove zime je znala samo za pobjede. Ona je učestvovala na ukupno 15 trka u svojoj kategoriji i na svakoj je osvojila zlatnu medalju.