Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
14:36
7.1.2020.

Malović: Nadam se da će biti sjajnijih medalja

Za karatistu Onogošta Nikolu Malovića 2019. godina bila je najuspješnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri.


Naš sugrađanin se okitio bronzanim odličjem na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari, u svoj grad donio medalju sa šampionata Starog kontinenta nakon gotovo tri decenije i tako upotpunio veoma uspješnu godinu za crnogorski karate.

“Ovo je najuspješnija godina u mojoj karijeri, najuspješnija godina i za crnogorski i za nikšićki karate, a u naš grad je došla seniorska medalja posle 30 godina. To je za mene bio veliki rezultat, ali sigurno da neću stati na ovome i nadam se da će biti još boljih rezultata, odnosno da će biti još sjajnijih medalja”, ističe najbolji sportista Nikšića u 2018., a koji je bio veoma blizu tog priznanja i u prethodnoj godini.

Ipak, za njega je to samo stimulans da radi još više i da i u olimpijskoj godini nastavi gdje je stao.

“Planovi su mi da idem na sva takmičenja u odličnoj formi. Nadam se da ću napraviti još bolji rezultat, možda i ponovim rezultat, mada se u sportu nikada ne zna jer često odlučuju detalji. Naglasio bih da sam ja sa ovom medaljom stekao status vrhunskog sportiste, ali godina se završila jednom skromnom nagradom - najboljeg karatiste grada, pa mogu reći da mi je to još veći motiv, tako da nema posustajanja i sada idem još jače i još bolje u nove pobjede”, naglašava Malović u razgovoru za naš portal.

Ostale vijesti iz kategorije