Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Olimpijski dan u Gradskom parku

64956163_306769100203920_8526276390624952320_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2019. u 06:14

U organizaciji Biciklističkog kluba Perun, danas će od 9h ispred Gradske kuće biti organizovano sportsko-rekreativno druženje povodom obilježavanja 23. juna, Olimpijskog dana.

Organizatori ove manifestacije su za ovu priliku kazali da je sport jedna od važnih dimenzija koja ispunjava ljude, da ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života i da smo svjedoci sve veće zastupljenosti sportskih aktivnosti u prirodi.

“Organizovanjem sportske manifestacije u cilju obilježavanja Olimpijskog dana, želimo prikazati sport kao univerzalan jezik među ljudima i bez razlike i podjele na muške i ženske sportove. Ranija iskustva povodom obilježavanja Olimpijskog dana pokazuju tendenciju rasta učesnika i zainteresovanih mališana da se odazovu učešću koje ima za cilj promovisanje olimpijskih vrijednosti”, istakli su oni.

Ovaj događaj je prilika našim sugrađanima da se priključe treningu na otvorenom sa profesionalnim fitness instukorima iz City fitnesa, kao i da mališani koji se još nijesu opredijeli za sport upoznaju sa članovima sportskih klubova, a roditelji porazgovaraju sa iskusnim profesionalnim trenerima.

Klubovi i organizacije koje će uzeti učešće u ovoj manifestaciji su FK Sutjeska, KK Sutjeska, OK Sutjeska, AK Nikšić, RK Trebjesa, FK Anderba, KK Onogošt, DžK Akademik, DžK Trebjesa, FK Vembli, City Fitness, RK Levalea, JPU Dragan Kovačević, Vrtić “Kosovka djevojka” – trosatni program, SRD Talenat, Školica “Kroz igru do zdravlja”, SK Čelik, Aikido klub, ŽKK Roling, Školica manekenstva i novinarstva “Čarolija” i BK Perun, koji je tehnički organizator događaja.

Olimpijski dan uveden je 1948. godine u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. juna 1894. godine. Na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunarodni olimpijski komitet.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.