Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
13:01
29.1.2019.

Ovako Janović čuva naše sportske bisere: Prijem za supertalentovanu desetogodišnjakinju iz Nikšića

Zahvaljujući brojnim uspjesima koje je postigla sa svojih 10 godina, ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je upriličio prijem za supertalentovanu Nikšićanku Mariju Simić.


Ministar je prepoznao njen talenat iz više oblasti, pa joj je, prema riječima njene majke, Branke Dragović, obećao da će pratiti njene uspjehe u narednom periodu i pomagati joj.

„Janović je iskazao interesovanje i počeo da prati njen rad jer je dijete koje već ima stotu medalju. Za stipendiju je potrebna neka značajnija medalja, ali će gledati da joj pomognu na drugi način, jer voli sport i postiže značajne rezultate“, kazala nam je ona.

Podsjetimo, Marija Simić je talentovana djevojčica koja je osvojila preko 100 medalja iz gimnastike, džudoa, atletike. Pored toga, pohađa školu za manekene.

Učestvovati na nekom takmičenju, a ne osvojiti jedno od prva tri mjesta i vratiti se bez medalje, za nju predstavlja gotovo nepoznat osjećaj.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:07
  20.8.2019.

  Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa mjerenjima najboljih fudbalskih klubova u regionu pa je u Sarajevu realizovano mjerenje fudbalera kadetskog i juniorskog uzrasta FK Željezničar iz Sarajeva.

 • 08:09
  18.8.2019.

  U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je održan III memorijal Vukašin Žižić, u sklopu kojeg je organizovano osmo prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i u bacanju kugle.

 • 20:01
  7.8.2019.

  Poslije mjerenja kadetske košarkaške reprezentacije Velike Britanije, realizovano je i mjerenje reprezentacije Portugala koja će kao i reprezentacija Velike Britanije učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici od 8. do 17. avgusta.

 • 15:06
  7.8.2019.

  Dugogodišnji svjetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori, gdje je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.