Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
10:17
16.5.2020.

Po hiljadu eura za dobre studente i perspektivne sportiste

Studentski sportski savez Crne Gore je uz saglasnost Ministarstva sporta i mladih donio Pravilnik o izboru studenata sportista koji pored sportskog uspjeha vrednuje i uspjehe koje crnogorski studenti sportisti ostvaruju na njihovim fakultetima.


UO SSSCG je donio odluku da se stipendije u iznosu od no 1.000 eura dodijele za osam studenata.

Stipendije će primiti: košarkaši Miloš Jelovac (Elektrotehnički fakultet, prosjek studija 9.22) i Nikola Veljović (Ekonomski fakultet, prosjek 8,27), futsaleri Marko Koprivica (UDG, prosjek 8.50) i Miloš Vukčević (Ekonomski fakultet, prosjek 7,62), karatisti Jovana Marić (Ekonomski fakultet, prosjek 8.10) i Mia Roganović (UDG, prosjek 7.78), teniser Matija Bulatović (Medicinski fakultet, prosjek 7.78) i džudista Novo Raičević (Fakulet za sport i fizičko vaspitanje, prosjek 7.53).

Ceremonija potpisivanja ugovora o stipendiranju održaće u ponedjeljak u 11 sati u Sportskom i kulturnom centru UCG.

 

izvor: Dan

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.