Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
14:24
25.12.2018.

Radošević za Onogošt: Hvala medijima, vjerovatno u narednoj godini branim titulu

U izboru Udruženja sportskih novinara Crne Gore, za najboljeg sportistu izabran je evropski šampion u boksu, Predrag Radošević.


Momak koji je za najboljeg crnogorskog sportistu izabran i prije 12 godina dokazao je da karijera i u ovoj plemenitoj vještini može trajati više od decenije, ali i istovremeno se osvajati najveći dometi.

Peđa je juče na svečanoj ceremoniji na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje primio nagradu i istakao u razgovoru za naš portal da ne bi mogao istrajati bez svih koji su mu pomogli, a iskoristio je priliku da zahvali i medijima.

“Želio bih ujedno da se zahvalim svim novinarima koji su glasali i za mene i protiv mene, tako da dugujem zahvalnost svima. Poslije 12 godina osvojiti istu titulu za najboljeg sportistu je čast i zadovoljstvo. Činjenica je da moja karijera ne traje godinu, dvije, tri, već 12 godina i jače, tačnije 20 godina sam u boksu. Zahvaljujem i novinarima i medijima što su uvijek uz mene i što su mi dali i snage i motiva da istrajem u svemu ovome i da napravim ovaj rezultat. Zahvaljujem što su uz mene bili i ljudi iz mog stručnog tima, poput Redža Dedejića, Zlatka Malikovića i mnogim drugim prijateljima”, kazao je Radošević.

Iako je period kada se sumira učinjeno u odlazećoj godini, mi smo iskoristili priliku da Peđu pitamo za planove za 2019., kada će vjerovatno biti izazvan da brani titulu.

“Najvjerovatnije će u narednoj godini borba za odbranu titule, ali sad čekamo objavu liste, a onda ćemo znati šta dalje i kako dalje, da li će morati jedan meč između toga da se odradi ili direktno odbrana titula poslije šest mjeseci, jer kao što znate, u profi ringu, tokom jedne godine boksuje se od jednog do dva meča. To su mečevi koji traju po 12 rundi i ostavljaju posljedice na čovjekov organizam i zdravlje. To je kao što bi rekli četiri meča u jedan meč, 12 rundi, treba i dosta odricanja da se pripremi bokser za takav meč i da se odmori. Koliko je bitan trening i sprema, toliko je bitno da se bokser adaptira i odmori za predstojeće pripreme”, istakao je Radošević.

Ostale vijesti iz kategorije