Autor: onogost.me
Foto: Ak Nikšić
07:53
25.9.2021.

Sportska i atletska tradicija duga preko 60 godina

Ulična trka “Nikšić-2021” u organizaciji Atletskog kluba “Nikšić”, a pod pokroviteljstvom Opštine i Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, biće održana danas sa početkom od 17 časova. 


Start, a ujedno i cilj trke biće ispred Robne kuće, dok će se na kružnoj stazi u dužini od 600 metara trčati kroz Njegoševu, Ulicu Nikole Tesle, Ulicu serdara Šćepana, Petu proletersku, te pored Opštine i nazad isred Robne kuće.

Kako je kazao Drago Musić, trener AK “Nikšić”, i ove godine se nastavlja sa organizacijom najstarije sportske manifestacije u gradu.

“Trka se održava preko 60 godina, a ove godine smo odlučili da organizaciju dignemo na viši nivo, sa ciljem da okupimo što veći broj djece školskog uzrasta“, rekao je Musić.

Pojasnio je i da će trkači biti podijeljeni u 11 kategorija, od najmlađih cicbana, pa sve do seniora.

“Takmičari će biti podijeljeni u 11 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji: uzrast cicibani, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori, s tim što će seniroke trčati u kategorijama studenti, vojska i policija, dok će kod seniora biti kategorije veterana, rekreativaca, studenata, vojske i policije. Seniorke će trčati na 3000 metara, dok će seniori na 6000 metara. Očekujemo učešće oko 150 takmičara, s tim, da nije ove situacije sa kovidom, sigurno bi taj broj bio mnogostruko veći. Takmičari će biti uglavnom iz Crne Gore, a očekujemo trkače i iz susjednih država. Finansijsku konstrukciju trke je zaokružila Opština Nikšić uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje“, istakao je Musić.

Početak programa je u 17h, a trke kreću na svakih deset minuta po kategorijama.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  25.10.2021.

  Na Međunarodnom plivačkom mitingu ”Bosna PICCOLO CUP 2021“ u Sarajevu za takmičare do 12 godina, članovi PVK Nikšić osvojili su 15 medalja. Nikšićki klub sa Olimpijskog bazena “Otoka” vratio se sa četiri zlata, isto toliko srebrnih medalja i sedam bronzi.

 • 15:37
  23.10.2021.

  Crnogorska bokserka Bojana Gojković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi, nako što je danas u finalnom meču kategorije do 57 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od Ruskinje Aline Puškar.

 • 07:53
  23.10.2021.

  Na zatvorenom olimpijskom bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću, danas od 11 sati počeće državni Kup u plivanju. 

 • 07:44
  16.10.2021.

  Član Karate kluba Onogošt, Nikola Malović okitio se bronzanom medaljom u seniorskoj konkurenciji na Balkanskom šampionatu u Poreču. Njegov klupska koleginica, dvanaestogodišnja Sofija Vučković takođe zauzela treće mjesto na pobjedničkom podijumu.