Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Testirane nasljednice “zlatnih lavica”

tumber
UCG
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2019. u 13:21

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su antropometrijsko mjerenje ženske juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore koja se priprema za Evropsko prvenstvo u mađarskom Đeru, od 11. do 21. jula.

Izabranice Suzane Lazović, koja je dobila uvid u kompletnu morfološku strukturu mladih rukometašica, osvojile su bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, prije jednog mjeseca.

Pored Suzane Lazović, mjerenjima su prisustvovali i pomoćni trener Dragan Đurđevac i trener golmana Zoran Jocović. Mjerenja su obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

„Osnovna struktura svakog trenažnog procesa predstavlja prije svega testiranje i mjerenje različitih sposobnosti i karakteristika, a rezultat kao bazični cilj svakog sportiste zavisi prije svega od morfološke dijagnostike sportistkinja“, naveo je profesor Bjelica.

Ova mlada rukometna reprezentacija je nasljedna generacija rukometašica koje su na Olimpijadi u Londonu osvojile srebro i u Srbiji, iste 2012. godine, zlat na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.