Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjednički pehar na turniru veterana ostao u Nikšiću

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2024. u 07:42
Veterani Nikšića osvojili su prvo mjesto na tradicionalnom turniru veteranskih društava pod nazivom Memorijal prof. dr Vojin Nikolić, koji je održan u Sportskom centru.

Veterani su ubjedljivo trijufovali i osvojili najviše, odnosno ukupno devet medalja, saopštili su iz DSR Veterani Nikšić.

Branka Drobnjak i Ratko Leovac su bili najbolji u pikadu, Mihailo Vujovič u plojci. Druga mjesta su osvojili Milojka Ćorić u šutu na gol, Veselinka Vorotović u nabacivanju obručeva, Branka Gardašević u plojki i Mile Jović u pikadu, a Jovanka Đukanović i Marina Backović bile su treće u nabacivanju obručeva i pikadu.

“Sa osvojenih 37 bodova nikšićki veterani su sakupili 12 bodova više od drugoplasiranih Vojnih veterana i 14 više od trećeplasiranih veterana Cetinja’’, naveli su.

Turnir je okupio 153 učesnika. Pored domaćina na okupu su bili veterani Rožaja, Plava, Bijelog Polja, Andrijevice, Žabljaka, Cetinja i Podgorice.

“Takmičenje rekreativaca „trećeg doba“ održano jeu znak sjećanja na profesora Nikolića, osnivača veterana, ali i prvog doktora fizičke kulture u Crnoj Gori. Bile su četiri takmičarske discipline: Pikado, Plojka, Nabacivanje obručeva i Šut na gol. Po tri najbolja takmičara/ke nagrađeni su medaljama i diplomama, a ekipni pobjednik vrijednim peharom’’, naglasili su organizatori.

O djelu profesora Nikolića govorio je predsjednik nikšićkih Veterana Tomislav Garo Đurđevac.

Pozdravne poruke učesnicima uputili su Vukajlo Radenović, ispred crnogorskog saveza Sport za sve, Vlado Perović, presjednik Udruženja penzionera Nikšić i Milovan Peković ispred glavnog sponzora Skupštine opoštine Nikšić, koji je ujedno takmičenje proglasio otvorenim.

Prije otvaranja Memorijala delegacija Veterana posjetila je vječnu kuću profesora Nikolića i položila cvijeće u prisustvu njegove porodice.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci