Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adžić: Cilj je plasman u drugu fazu EP

adzo_osijek1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 02.12.2016. u 17:30

Cilj ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu Švedskoj biće plasman u drugu fazu, među 12 najboljih, kazao je selektor Dragan Adžić.

Švedska će od 4. do 18. decembra biti domaćin šampionata Evrope za rukometašice. Adžić je podsjetio da će šampionat u Švedskoj biti deveto uzastopno takmičenje na kojem nastupa crnogorska reprezentacija.

"Plasman u drugu fazu apsolutno bi bio zadovoljavajući i u fonu ostvarenja zacrtanog cilja, a to je nastup na Igrama u Tokiju. U tako jakoj konkurenciji, sa podmlađenim sastavom i problemima koje smo imali i u ovom sastavu plasman u drugu fazu i prvi šešir u baražu za Svjetsko prvenstvo bio dobar rezultat", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi crnogorske rukometašice plasmanom u drugu fazu dobile još tri utakmice i neprocjenjivo iskustvo, a time i napravile korak ka velikim rezultatima u narednom periodu. Adžić je kazao da je crnogorska jedina reprezentacija koja putuje na šampionat da se stvara.

"Imamo pet ili šest igračica koje bi trebale da nose igru, a biće im prvo veliko takmičenje. Vjerujem u njih, zadovoljan sam onim što su pružile do sada. Svjesni smo iskustva i neiskustva, ali i potencijala koje imaju. Vjerujem da ćemo se vratiti uzdignuta čela sa EP i da ćemo napraviti prvi korak u stvaranju reprezentacije koja će biti konkurentna u ovom olimpijskom ciklusu", kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević kazala je da reprezentacija u Švedsku putuje da pruži maksimum i predstavi se u što boljem svjetlu.

"Idemo na EP u promijenjenom i podmlađenom sastavu. Idemo da se borimo i damo maksimum, vjerujem da će nam se to vratiti na pravi način. Ne obećavamo ništa, osim velike borbe i želje za igrom i da se pokažemo u što boljem svjetlu", kazala je Milena.

Desni Bek Đurđina Malović, vjeruje da će crnogorska reprezentacija i na EP u Švedskoj dati maksimum.

"Dobro smo se spremale, imale smo treninge i kontrolne mečeve sa Slovenijom i Hrvatskom. Na startu igramo sa Danskom, koja praktično igra kao pred svojim navijačima i biće izuzetno motivisana. I ostale dvije rerezentacije su izuzetno kvalitene, ali idemo korak po korak. Vjerujemo u ono što radimo i očekujemo najbolji mogući rezultat", kazala je Malović.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), sa Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra). Najbolje tri ekipe u Helsingborgu ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.
Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Srbije 74:50 (21:14, 19:17, 19:11, 15:8) u prijateljskoj utakmici na Zlatiboru.