Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora bolja od Srbije, istorijska pobjeda “lavova”

82115362_538451953548420_5050197785597444096_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 11.01.2020. u 18:53

Istorijska pobjeda Crne Gore. U drugom meču na Evropskom prvenstvu, najbolji crnogorski rukometaši savladali su večeras Srbiju rezultatom 22:21 i tako produžili nadu za plasman u naredni krug.

U meču koji je obilježila velika borba i ne toliko lijep rukomet, Crna Gora je bila bolja, naročito u odlučujućim momentima susreta i potpuno zasluženo upisala prvi trijumf na velikim takmičenjima.

Prvo poluvrijeme je počelo golom Srbije, ali su “lavovi” odmah preuzeli kontrolu i serijom 3:0 preokreću rezultat u svoju korist.

Crna Gora je veoma dobrom igrom, naročito u odbrani, uspijevala da održava vođstvo, pa je u jednom momentu rezultat bio 7:3 za našu ekipu.

Izabranici Nenada Peruničića nakon toga uspijevaju da se vrate u meč, smanje ponovo zaostatak na dva gola, a u 27. minutu i da dođu do poravnanja (9:9).

Ipak, golom Stevana Vujovića, crnogorski rukometaši uspijavaju na odmor da odu sa golom prednosti, kada je na semaforu stajalo 11:10.

U istom ritmu je nastavljeno i u drugom dijelu. Srbi su sa dva brza gola otvorili ovaj dio meča, ali “lavovi” uspijevaju da zadrže egal.

Potom slijedi nova serija Srbije koja joj prvi put na meču donosi tri gola viška, ali Miloš Božović sa dva vezana gola ubrzo smanjuje na 16:15. Simić sa par odličnih intervencija čuva rezultat, a Božović još jednim golom donosi izjednačenje.

Uzbuđenja tek nije falilo u nastavku. Na scenu stupa Lipovina koji sa dva gola donosi prednost, a Stevan Vujović povisuje na 19:17. Potom dolazi do novog poravnanja (20:20), a na tri minuta do kraja Lipovina donosi novo vođstvo. 

U samom finišu “lavovi” su uspjeli da budu kocentrisaniji, zadrže prednost i osvoje zlata vrijedne bodove. 

Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Grbović sa pet golova, a jedan manje postigao je Miloš Božović.

Posljednji, odlučujući meč u grupi A, Crna Gora igra u ponedjeljak od 18.15h, kada će joj rival biti selekcija Bjelorusije.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.