Crna Gora na korak od istorije, SP nikad bliže!

Maestralna partija košarkaša Crne Gore. Pala je velika Turska. Crna Gora sanja SP u Kini. Nakon večerašnje pobjede rezultatom 71:66, čini se da su izabranici Zvezdana Mitorvića nikad bliže najvećem uspjehu naše košarke.


Izjednačaena igra u prvom dijelu susreta, pa su gosti na odmor pošli sa pola koša prednosti. Nastavak je donio mnogo uzbuđenja. Prvo su se Turci “odlijepili”, a onda su na scenu stupili Ivanović i Duvljević i minus devet pretvorili u plus tri uoči posljednje četvrtini koju su naši reprezentativci sjajno otvorili i brzo se odvojili na devet razlike.

Do kraja susreta velika borba za svaku loptu. Turci su mogli i do preokreta, ali blistava igra u odbrani Dubljevića, a zatim i poen za eksploziju u Morači.

Najefikasniji igrač kod nas Ivanović sa 21 poenom i Dubljević sa 17 poena. 

Ovom pobjedom Crna Gora ostala je na trećoj poziciji sa koje sigurnim korakom grabe ka Kini. Veliki podvig naše selekcije. 

Raspored do kraja kvalifikacija:

5. kolo 22. februar 2019: Turska - Slovenija, Ukrajina - Crna Gora, Letonija - Španija

6. kolo 25. februar 2019: Španija - Turska, Crna Gora - Letonija, Slovenija - Ukrajina

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:16
  21.4.2019.

  Kadetkinje Crne Gore osvojile su srebro na Mediteranskom rukometnom prvenstvu u Budvi.

 • 19:21
  19.4.2019.

  Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve sa Slovenijom.

 • 08:47
  19.4.2019.

  U finalu Mediteranskog prvenstva za kadetkinje igraće selekcije iz istih zemalja koje su se borile za zlato u muškoj konkurenciji, Crne Gore i Francuskinje.

 • 15:13
  18.4.2019.

  Selektor ženske kadetske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica na koje računa za UEFA Razvojni turnir u Staroj Pazovi.