Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora savladala Britaniju za treće mjesto u grupi

5d2b270c-c51c-45e7-bbee-0f010a0a0a64-mlada-kosarkaska-reprezenta-previeworg
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2019. u 13:24

Crnogorski košarkaši ostvarili su prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu do 20 godina.

Naši mladi košarkaši u trećem kolu grupe A pobijedili su Veliku Britaniju 72:68, pa će sa trećeg mjesta u osminu finala.

Bio je to težak meč, kao što su i najavljivali iz našeg tabora. Britanija je fizički dominantna selekcija, a tri teška meča u tri dana dodatno su otežala posao.

Crnogorci su na startu imali dva puta po tri poena prednosti, ali je Britanija mnogo bolje ušla u meč. To je pokazala do kraja prve četvrtine, a najveća razlika za rivala bila je sedam poena – 20:13.

Imali su Britanci u više navrata plus sedam i u drugom periodu, posljednji put pri rezultatu 29:22. Tada je naš sastav serijom 7:0 uhvatio egal, koji je viđen praktično do kraja meča.

Razlika je ta što je od treće četvrtine tim Dušana Dubljevića bio u prednosti i kontrolisao je rezultat. Igor Drobnjak je u finišu treće četvrtine pogodio za 58:50.

Britanija se nije predavala već je do kraja prijetila. Andrija Slavković je na minut ipo prije kraja poentirao za 70:62, Britanija je smanjila u posljednjem minutu na minus tri, ali je taj napad odbio Pavle Đurišić sa linije penala.

Drobnjak je bio najefikasniji sa 22 poena (osam asistencija, pet skokova), Marko Simonović je blistao uz 16 poena imao je isto toliko uhvaćenih lopti, 13 poena dodao je Slavković, 12 Đurišić koji je imao sedam skokova.

Naša selekcija će u osmini finala igrati sa drugoplasiranim timom grupe B u kojoj sve četiri ekipe poslije dvije runde imaju po pobjedu i poraz.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.