Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

”Crveni” kadeti razbili Bugarsku, večeras sa Makedonijom

kos
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.12.2018. u 14:16

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u svom trećem izdanju na turniru ''Balkanic Next Star Cup 2018'' u rumunskom Klužu, vršnjake iz nacionalnog tima Bugarske, rezultatom 61:83.

Izabranici vršioca dužnosti selektora U16 reprezentacije, Dušana Dubljevića i Boška Radovića (inače koordinatora za mlađe selekcije u KSCG) su već u prvom poluvremenu najavili drugi trijumf (33:42), a svaku dilemu po pitanju pobjednika otklonili su furioznom trećom dionicom, nakon koje je sve bilo jasno – 47:68.

Najbolji u timu pobjednika sa po 17 poena i skokova bio je Balša Folić (indeks 32), a najefikasniji sa 20 poena bio je Zoran Vučeljić. Dvocifren košgeterski učinak imali su još Vujović (12) i Vasiljević (10).

”Crveni” kadeti su u svom premijernom nastupu na prvom pripremnom turniru za EP B divizije narednog ljeta u Podgorici poraženi od domaće Rumunije, dok su u drugom kolu savladali Mađarsku.

Večeras u 19 časova naši momci igraju posljednji meč u Klužu, a rival je reprezentacija Makedonije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.