Autor: onogost.me
Foto: JSCG
20:04
23.5.2019.

Džudisti odradili trodnevne pripreme u Nikšiću

Crnogorski džudisti u cilju što uspješnijeg nastupa na Igrama malih zemalja Evrope (IMZE) i Evropskim igrama u Minsku odradili su u Nikšiću trodnevne pripreme, saopšteno je iz Judo saveza.


Navodi se da su prvom zajedničkom okupljanju crnogorskih džudista, na poziv selektora Dragana Šćepanovića, prisustvovali najbolji seniori, kao i pojedini juniori i kadeti.

„Pripremama je prisustvovalo oko 60 takmičara, sa kojima su, osim Šćepanovića, radili i nacionalni treneri Bogoljub Prelević, Omer Nurković i Marinko Đurđevac“, piše u saopštenju Judo saveza.

Takmičare su tokom priporema posjetili predsjednik saveza Andrija Čađenović, direktor Akademika Milentije Doderović i članovi Uprvanog odbora Judo saveza.

Čađenović je kazao će Judo savez radeći transparentno i u skladu sa zakonom biti kuća svih džudo klubova i omogućiti reprezentativcima kvalitetne uslove za rad.

"Vi ste najveći potencijal i najbolji reprezenti Crne Gore. Vratićemo vam dostojanstvo kakvo zaslužujete i ophoditi se prema vama sa punim poštovanjem" rekao je Čađenović

Direktor Akademika, u čijoj sali su održani treninzi, ohrabrio je reprezentativce da nastave vrijedno i disciplinovano da rade vjerujući u svoje snove.

Doderović je pohvalio zakonska rešenja Ministarstva sporta koja predviđaju visoke novčane premije za sportske rezultate.

"Akademik će kao pravi lider džudo sporta u Crnoj Gori sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje reprezentativcima kako bi na jedan hrabar i dostojanstven način predstavili Crnu Goru u svijetu" kazao je Doderović.

Sportski direktor Srđan Mrvaljević zahvalio se gostima na podršci i informisao ih da je atmosfera sjajna.

On je istakao veliko zalaganje selektora i nacionalnih trenera i pohvalio ogromnu želju, volju, disciplinu i profesionalizam koju takmičari pokazuju.

"Ovi momci su željni žestoke borbe, hrabri su i u potpunosti posvećeni džudou. Očekujem da budu uporni i u potpunosti iskoriste svoj potencijal. Čestitam klubovima koji su u skromnim uslovima doveli borce do jednog visokog nivoa. Na nama kao savezu je da tim momcima omogućimo što kvalitetnije uslove za rad i napredak" rekao je Mrvaljević.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  19.6.2019.

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nalazi se u trećem šeširu uoči žrijeba za Svjetsko prvenstvo u Japanu, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije.

 • 17:20
  18.6.2019.

  Selektor mlađe kadetske reprezentacije Crne Gore Slobodan Drašković saopštio je spisak igrača koji će od 20. do 24. juna boraviti na pripremama u Beranama.

 • 15:27
  18.6.2019.

  Povodom plasmana ženske rukometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo, ministar sporta i mladih Nikola Janović, primio je predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, Petra Kapisodu, kao i sportistkinje i sportiste, Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Vladana Lipovinu i Stefana Čavora.

 • 09:19
  18.6.2019.

  Naša muška rukometna selekcija iz trećeg šešira čeka rivale za Evropsko prvenstvo.