Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Johanson objavio širi spisak kandidatkinja za Svjetsko prvenstvo

per-johanson-crna-gora_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.11.2019. u 09:50

Selektor ženske seniorske reprezentacije Per Johanson objavio je širi spisak igračica koje će konkurisati za mjesto u timu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, od 30. novembra do 15. decembra.

Na spisku selektora Johansona nalazi se 21 igračica, a to su djevojke koje su iznijele teret junskih baraž mečeva protiv Češke za plasman na smotru najboljih selekcija svijeta, kao i kvalifikacionih duela protiv Italije i Litvanije za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Okupljanje nacionalnog tima je 18. novembra u Podgorici, a dva dana kasnije planiran je put za Njemačku, gdje će ”lavice”, 21. novembra u Štutgartu protiv domaćina imati provjeru uoči puta za Japan.

Put za Japan planiran je 22. novembra iz Štutgarta.

Naša reprezentacija će prvi meč odigrati 30. novembra protiv Senegala, a rivali u grupi su još Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Za našu reprezentaciju biće to peto učešće na smotrama najboljih selekcija planete (prethodni nastupi 2011, 2013, 2015. i 2017. godine), a na predstojećem šampionatu u Japanu cilj je osvajanje jednog od prvih sedam mjesta koje donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Spisak:

Golmani: Marina Rajčić (Budućnost), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Budućnost), Ljubica Nenezić (Gloria Bistrica, Rumunija)

Lijeva krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska)

Desna krila: Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija)

Pivoti: Ema Ramusović (Budućnost), Tatjana Brnović (Budućnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), Ivana Godeč (Budućnost)

Lijevi bekovi: Đurđina Jauković (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Srednji bekovi: Milena Raičević (Budućnost), Itana Grbić (CSM Bukurešt, Rumunija)

Desni bekovi: Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Budućnost), Nikolina Knežević (Budućnost)

 

Izvor: CdM

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.