Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lasica: Dokazali smo da možemo protiv svih, hvala vjernim navijačima

56610440_2350778215197375_5664218396271575040_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.04.2019. u 06:14

Najbolji crnogorski rukometaši napravili su pravi podvig pobijedivši aktuelnog svjetskog i olimpijskog šampiona, selekciju Danske, rezultatom 32:31 u utakmici 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jedan od igrača koji je dao svoj doprinos u sjajnom izdanju „lavova“ protiv moćnih Danaca je Nikšićanin Marko Lasica, koji je dva puta tresao mrežu rivala.

„Pokazali smo po ko zna koji put da možemo da igramo protiv bilo koga. Zahvalio bih se vjernim navijačima što su došli da nas podrže, ali mi je iskreno nedostajao naš Nikšić večeras. Sada će mnogi saznati gdje je Crna Gora, makar što se rukometa tiče“, kazao je Lasica za naš portal nakon meča.

Crna Gora je loše počela ove kvalifikacije, pošto je na svom terenu igrala neriješeno sa Farskim Ostrvima, što je šokiralo kompletnu rukometnu javnost. Ipak, sinoć su izabranici Zorana Roganovića pokazali da umiju da i te kako iznenade i u pozitivnom smislu.

„Protiv Farana je bilo u pitanju ono naše “lako ćemo”, pa se ta utakmica organizovala u dvorani „Verde“ gdje je došlo 50 ljudi, i sve je otišlo kako ne treba. Ta utakmica nam je nauk da u budućnosti nikšićki Sportski centar i „Morača“ treba da budu domaćini utakmica rukometne reprezentacije“, istakao je Lasica.

Crna Gora i Danska novi meč igraju već u subotu, kada će se u Kopenhagenu sastati u okviru 4. kola kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta, koji će se igrati u Noveškoj, Švedskoj i Austriji.

Sa ova dva boda „lavovi“ su ponovo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, a ključna utakmica će vjerovatno biti sa Ukrajincima u junu.

Simić: Poginuli smo za pobjedu

Golman “lavova”, Nebojša Simić, blistao je na meču protiv Danske, ali nije želio da priča o svom učinku.

Bio je oduševljen nakon trijumfa, a uz mnogo emocija i uz suze radosnice dočekao je kraj susreta.

“Ljudi ja ne mogu da vjerujem, ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri. Mi smo poginuli danas, igrali smo drčno, bezobrazno, padali na glavu. Moj dres je pet kilograma težak od znoja, ali nijesam se umorio za ovakvu publiku. Kada sam čuo da je kraj da smo dobili, ja sam pao, ne mogu da vjerujem šta se desilo”, kazao je maestralni čuvar mreže, Simić.

Nije želio nikakve posebne čestitke na svoj račun.

“Mene ne zanima moj učinak, što su radili ostali momci, davali sve. Svaki trenutak je bitan. Ja sam sam dio jednog kolektiva ekipe, ovog naroda i države. Moj učinak je nebitan ova dva boda su sve!”, poentirao je heroj večerašnjeg trijumfa crnogorskih rukometaša.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.