Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Bolje što smo izvukli Grčku, a ne Srbiju

mitar
fiba basketball
  • Autor onogost.me
  • 16.03.2019. u 14:26

Selektor naše košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović smatra da Crnu Goru čeka jaka grupa na Mundobasketu, ali da je dobro što smo iz prvog šešira izvukli Grčku, a ne Srbiju.

“Helene”, ukoliko bude za njih igrao Janis Adetokumbo, vidi kao kandidate za odličje.

“Dobra je grupa, rekao sam i prije žrijeba da mimo Amerikanaca generalno nema tu neke velike razlike iz tog najjačeg šešira. Grci su nam došli, ako bude igrao Adetokumbo biće sigurno glavni kandidati za medalju. Ipak u konkurenciji Srbije koja je mogla da nam dođe ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra. Dosta će zavisiti od sastava svakako, Grci su ekipa sa velikim potencijalom i iskustvom, ali im dosta zavisi od motivacije. Jednostavno neko prvenstvo igraju odlično, a na sljedećem znaju da potpuno podbace”, rekao je Mitrović.

Crna Gora će prvi put u istoriji odmjeriti snage sa Brazilom, koji sa klupe predvodi Aleksandar Petrović.

“Brazil je atraktivan protivnik u svakom slučaju, vidjećemo kakav će im biti sastav. Znamo dobro te igrače koji su u NBA ligi i Evropi, ali tek ćemo vidjeti koga će sve pozvati i ko će im nastupati iz domaćeg šampionata.”

Nije naš tim imao sreće kada je u pitanju rival iz najslabijeg šešira. Novi Zeland je gotovo uvijek na velikim takmičenjima, a znao je u prošlosti i da iznenadi favorite.

“Novi Zeland je sigurno nezgodna reprezentacija, definitivno nije ona koju ćemo sigurno lako pobijediti. Ono što znam jeste da uvijek igraju izuzetno borbeno. Ono što pokazuju na kontinentalnim prvenstvima zna biti izuzetno interesantno”, rekao je Mitrović i zaključio:

“Na kraju moram da kažem da ćemo se fokusirati samo na nas. Zanima nas u kakvom će stanju biti naši momci kad dođu da pripreme, hoće li svi biti u stroju. Razmišljaćemo o nama i našoj igri, tek kasnije o rivalima.”

Svjetsko prvenstvo u Kini igraće se od 31. avgusta do 15. septembra.

 

izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.