Autor: Branko Čupić
Foto: OSCG
08:19
9.1.2019.

Odbojkaši Crne Gore protiv Moldavije pišu istoriju

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore večeras u Budvi dočekuje selekciju Moldavije u posljednjem i odlučujućem meču u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo, kada će imati priliku da eventualnim trijumfom ispišu istoriju.


Iz tabora crnogorske selekcije pozivaju navijače da im pomognu da ostvare pobjedu, a selektor Veljko Bašić je kazao da je optimista i da jedva čeka da počne meč.

„Očekuje nas najteža i najbitnija utakmica u ovim kvalifikacijama, zadnja utakmica protiv Moldavije. Treba napomenuti da nas pobjeda odvodi na prvenstvo prvi put u istoriji crnogorske odbojke. Naravno da smo veliki optimisti, jako smo motivisani i jedva čekamo da to jednom počne i da završi“, istakao je Bašić.

Vojin Ćaćić naveo je da je ovo najbitnija utakmica u kojoj je ostalo da daju sve od sebe.

 „Nadam se da će doći što više ljudi da nas podrži da dobijemo Moldaviju. Nadam se da ćemo do tri boda lakše doći nego što je to bilo u Moldaviji i da ćemo svi da se radujemo istorijskom uspjehu“, kazao je crnogorski reprezentativac.

Utakmica Crna Gora – Moldavija igra se u Mediteranskom sportskom centru u Budvi od 20.15h.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:34
  15.1.2019.

  Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić saopštio je spisak igračica na koje računa za prijateljske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.

 • 16:14
  14.1.2019.

  Naša odbojkaška selekcija biće izvučena iz petog šešira na žrijebu za Evropsko prvenstvo.

 • 13:52
  14.1.2019.

  Crnogorske paraolimpijce u 2019. godini očekuje pet velikih takmičenja – po dva Evropska i Svjetska prvenstva, kao i nastup na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 11:26
  13.1.2019.

  Od 24 prvoplasirane selekcije na rang-listi Evropske odbojkaške konfederacije, čak 22 će igrati na prvom Evropskom prvenstvu na kojem će nastupiti 24 tima i koje će prvi put organizovati čak četiri zemlje (Francuska, Slovenija, Belgija, Holandija).