Autor: onogost.me
Foto: OSCG
10:15
12.9.2019.

Počinje EP za odbojkaše: Crna Gora spremna za debitantski nastup

Od danas do 29. septembra u Holandiji, Francuskoj, Belgiji i Sloveniji biće održano Evropsko prvenstvo za odbojkaše, na kojem će svoj debitantski nastup imati selekcija Crne Gore.


Ekipa koju vodi Veljko Bašić igraće u grupi sa Holandijom, Poljskom, Češkom, Estonijom i Ukrajinom, a svoj prvi meč igraće sjutra protiv Holandije od 20h. 

Selektor našeg tima pred put je kazao da znaju šta ih čeka na takmičenje koje će biti na izuzetno visokom nivou.

"Znamo i našu grupu, ona je daleko najjača, što je možda i dobro , jer to još uvijek može da pogura igrače na još veću motivaciju. Što se tiče priprema, prošle su kao što smo i planirali, jedini mali problem bio je nedolazak ekipe Irana sa Igorom Kolakovićem. Naravno da smo bili malo razočarani, ali nije bilo nikakvih mogućnosti da nađemo drugod sparing partnera. U svakom slučaju mi smo nastavili da radimo u istom ritmu, tako da mogu da potvrdim da je ovog trenutka naša ekipa spremna za ovo veliko takmičenje“, kazao je selektor Bašić.

Boje Crne Gore na prvenstvu Starog kontinenta braniće i naš sugrađanin Marko Bojić koji je istakao da na turniru treba da se prije svega uživa u igri.

"Bitno je da budemo hrabri i mudri u tim teškim, odlučujućim situacijama. Imaćemo jake protivnike i jedino ako budemo hrabri moći ćemo da napravimo neki uspjeh. Lično mislim da bismo mogli da se plasiramo među 16 najboljih ekipa, jer imamo kvalitet. Mnogi igrači iz reprezentacije igraju odlično u svojim klubovima i to već godinama, a pojavljuju se i neki mlađi, tako da je kvalitet tu. Trebaju nam borbenost i hrabrost, a očekujem pozitivan ishod i nastup“, istakao je Bojić.

Turnir počinje utakmicom Bugarske i Grčke koja je na programu od 14.15h, a danas se još sastaju Turska - Rusija (14.30h), Portugal - Italija (17.15h), Finska - Sjeverna Makedonija (17.30h), Slovenija - Bjelorusija (20.30h) i Francuska - Rumunija (20.45h).

Ostale vijesti iz kategorije