Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje SP za vaterpoliste: „Ajkule“ na startu sa Srbijom

67080991_418746285395834_982975056067952640_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.07.2019. u 05:59

Utakmicom Crna Gora – Srbija, večeras nakon ponoći, biće otvoren vaterpolo turnir na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje se održava u južnokorejskom Kvandžu.

„Ajkule“ su i na ovo takmičenje stigle sa ciljem da osvoje medalju, a protivnik na startu je osvajač Svjetske lige, ali će u sastavu delfina u odnosu na to takmičenje nedostajati Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i Milan Aleksić.

“Ekipa je na jako dobrom nivou, raspoloženi smo, atmosfera je odlična. Ja, kao debitant na prvenstvu, jedva čekam da počne takmičenje. Nadam se da će biti uspješno, da ćemo ga i dobro otvoriti u duelu sa Srbijom. Ali, idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti koje su nam mogućnosti. Svi znamo da je Srbija došla u izmijenjenom sastavu, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. Jako važna utakmica, i daćemo sve od sebe da pobijedimo”, poručio je golman Slaven Kandić.

Osim sa Srbijom, „ajkule“ će u grupi igrati još protiv Grčke i Južne Koreje, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolja ekipa, dok će drugoplasirani i trećeplasirani ići u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se od 1.30h nakon ponoći.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.