Autor: onogost.me
Foto: RSCG
13:14
4.1.2019.

Roganović: Baš nam prija ova pobjeda

Zoran Roganović je bio zadovoljan nakon prve pobjede na klupi rukometne reprezentacije Crne Gore.


„Lavovi” su na startu „Croatia cupa” savladali Italiju 32:24.

„Bila nam je potrebna i baš nam prija ova pobjeda. Vodili smo i devet razlike, a svi su dobili šansu, zato sam ih i pozvao. Svi momci su iskoristili šansu na pravi način, na poluvremenu sam im rekao da je dobro kad me stave u rebus koga da ubacim u igru, da je to dokaz da mogu da računam na sve”, rekao je Roganović.

Dugogodišnji desni bek crnogorskog nacionalnog tima je, međutim, upozorio igrače da posao u Poreču nije završen, jer je u petak (20 časova) rival Hrvatska.

„Zadovoljan sam poslije prve provjere, ali sam rekao momcima da je to samo prvo poluvrijeme. Već sjutra nas čeka još teži test. Ako istu igru pokažemo i protiv Hrvatske, biće to potvrda da smo na pravom putu”.

Osmi selektor „lavova” je dao šansu 18-godišnjem debitantu, pivotu Lovćena Luki Vujoviću, koji je igrao odlično u odbrani, a odličan je bio i Jagoš Braunović na golu.

„Prezadovoljan sam izdanjem mladih igrača, koji su odradili veliki posao uz pomoć starijih i iskusnijih. Drago mi je zbog momaka kojima je ovo bila prva utakmica, odlično su je odradili”, napomenuo je Roganović.

Poslije duge pauze, u timu je i pivot francuskog Istra Branko Kankaraš, koji je jednom zatresao mrežu.

„Kankaraš je u oba poluvremena dobio po pet minuta, jer je Nemanja Grbović nosio ekipu i u odbrani i u napadu. Kankaraš će veću šansu dobiti protiv Hrvatske”, zaključio je Roganović.

 

izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  19.6.2019.

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nalazi se u trećem šeširu uoči žrijeba za Svjetsko prvenstvo u Japanu, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije.

 • 17:20
  18.6.2019.

  Selektor mlađe kadetske reprezentacije Crne Gore Slobodan Drašković saopštio je spisak igrača koji će od 20. do 24. juna boraviti na pripremama u Beranama.

 • 15:27
  18.6.2019.

  Povodom plasmana ženske rukometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo, ministar sporta i mladih Nikola Janović, primio je predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, Petra Kapisodu, kao i sportistkinje i sportiste, Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Vladana Lipovinu i Stefana Čavora.

 • 09:19
  18.6.2019.

  Naša muška rukometna selekcija iz trećeg šešira čeka rivale za Evropsko prvenstvo.