Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Roganović: Želimo da pokažemo da ono u Podgorici nije bilo čudo

rscg_0
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2019. u 12:18

"Osjećamo se odlično", kazao je pred kamerom RSCG Zoran Roganović, selektor Lavova, u "Rojal areni" u Kopenhagenu. Na tribinama nije bilo nikog: u toku je bio jutarnji trening crnogorske reprezentacije uoči novog dvoboja sa svjetskim i olimpijskim šampionom.

Večeras (20.15) neće biti tako. Lavove će dočekati 13.000 Danaca, spremnih da glasno stanu uz Mikela Hansena i saigrače u želji da se revanširaju za podgorički poraz (32:31). Poraz koji ih je mnogo zabolio.

“Ne treba letjeti, ne treba se uzdizati”, trudi se da spusti loptu na zemlju Roganović.

“Ovo je tek početak ove generacije, da ljudi počnu da vjeruju u kapacitet koji oni posjeduju. Večerašnja utakmica će, nadam se, biti potvrda toga.”

Ne treba biti posebno upućen u rukometna dešavanja, pa očekivati bitno drukčiji meč od onoga u Morači, opasnijeg Hansena, koncentrisanijeg Niklasa Landina pred mrežom, čvršću i grublju dansku odbranu. I odgovor selektora Nikolaja Jakobsena na taktičku zamku Roganoviću u vidu 3-2-1 zone.

“Jesmo izubijani, emotivno potrošeni, ali kada izađemo ispred 13-14 hiljada gledalaca, želimo da igramo rukomet”, ne strijepi 41-godišnji Cetinjanin.

“Nemoguće je imati onaj naboj koji imamo pred našim navijačima. Ali, ajde da počnemo da igramo rukomet, da budemo konkurentni jakim i kvalitetnim protivnicima čak i bez one emocije.”

Odnosno, sa uravnoteženim emocijama i raciom.

“To znači da treba biti diciplinovan, vjerovati u ono što radimo, kao što smo vjerovali u prvom meču… Da pokažemo svim da ono nije bilo čudo, već potvrda kvaliteta koji crnogorska reprezentacija posjeduje već neko vrijeme.”

Kažu da je svakog čuda za tri dana dosta. Tri večeri nakon onog rukometnog, podgoričkog, Lavovi će u Kopenhagenu tražiti pečat na atest o kvalitetu…

 

izvor: Fos Media

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.