Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

”Sokoli” večeras sa Danskom: Disciplinom i borbenošću do dobrog rezultata!

repka1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2016. u 09:14

Oktobarski ciklus kvalifikacija za Mundijal crnogorski fudbaleri završavaju gostovanjem Danskoj.

Veliki bod u Rumuniji, te fenomenalno izdanje protiv Kazahstana pod Goricom, izabranici Ljubiše Tumbakovića žele da zaokruže dobrim rezultatom u Danskoj. Rival je selekcija koja se takođe bori za plasman u Rusiju, te stoga ''hrabre sokole'' čeka izuzetno težak zadatak ostati neporažen.

''Daćemo sto odsto mogućnosti, jer znamo sa kim igramo. Igrali smo prošle godine prijateljski meč u Danskoj, izgubili 2:1. Znamo da imaju dobar tim i nekoliko dobrih igrača, tako da moramo dobro da ih prostudiramo kako bi bili spremni za meč", kazao je Jovetić, koji je ukazao na važnost svakog boda osvojenog u kvalifikacijama.

''Svaki put kada igramo odjećamo pritisak, to je sastavni dio fudbala, naročito u kvalifikacijama, gdje se igra samo deset utakmica i gdje je bitan svaki meč i svaki bod. Zato idemo utakmicu po utakmicu, a trenutno je današnja najvažnija.

Danska je na startu slavila protiv Jermenije minimalnim rezultatom dok je poražena od Poljske u gostima 3:2. Selektor Tumbaković rekao je da se radi o sjajnoj ekipi koja je jedan od favorita grupe.

''Crna Gora je već igrala utakmicu ovdje, koja je doduše imala drugačiji karakter, prijateljski. Rekao je da se radi o sjajnoj ekipi, koja ima sjajne pojedince i složio bih se sa njim. Mislim takođe da je Danska nesrećno izgubila plasman na Evropsko prvenstvo, jer je to bio nedostatak sportske sreće. Ulaze dodatno motivisani u ove kvalifikacije baš zbog toga, jer ne žele da propuste još jedno veliko takmičenje. I dalje mislim da imaju dobar tim i da su uz Poljsku i Rumuniji glavni favoriti u ovoj grupi'', rekao je Tumbaković.

''Mislim da će igrati bolje nego u Poljskoj. Mi ćemo se truditi prije svega da napravimo lijepu predstavu, da se pokažemo u što boljem izdanju i da pokušamo da napravimo nešto što je nama interesantno kada je rezultat u pitanju. Ali, ne zavisi samo od nas, zavisi i od reprezentacije Danske'', dodao je Tumbaković, koji nije želio da komentariše navode danskih novinara da su njihovi igrači pod velikim pritiskom.

''To je dio problema koje treba da riješi njihov selektor. Mi nemamo pritisak, igramo na strani protiv motivisane i kvalitetne ekipe, ali svjesni nekih svojih prednosti i želja i ambicija. Naši kvaliteti su želja, odgovornost, diciplina, borbenost. Sve nam je to pomoglo da osvojimo četiri boda u prva dva kola. Imamo i mi potencijal u svim linijama tima, ali to ne odskače puno, niti se razlikuje od nekog danskog kvaliteta. Zato, kompaktnost i malu euforiju vidim kao naše prednosti'', zaključio je Tumbaković.

Utakmica Danska - Crna Gora igra se od 20.45 časova.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.
Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Srbije 74:50 (21:14, 19:17, 19:11, 15:8) u prijateljskoj utakmici na Zlatiboru.