Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tumbaković: Engleska apsolutni favorit, imamo šta da izgubimo

ljubisa-tumbakovic
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2019. u 14:36

Fudbaleri Crne Gore spremno dočekuju sjutrašnji meč protiv Engleske u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor "hrabrih sokola", Ljubiša Tumbaković, se ne slaže da Crna Gora nema šta da izgubi u sjutrašnjem meču sa Engleskom, apsolutnim favoritom za prvo mjesto u grupi i jednim od kandidata za titulu na EURO 2020.

“Ovdje su motivi u drugom pravcu, želimo da se suprotstavimo na realan način, znajući i jačinu rivala. Svi oni su u takmičarskom ritmu, igraju stalno, za razliku od nekih naših igrača. Ali fudbal je igra, može da se dogodi i loš dan, slab trenutak. Imamo da izgubimo, naravno – tri boda. Engleska je apsolutni favorit, ali ako nemamo što da izgubimo bolje i da ne izlazimo. Ja ću drugačije da pristupim i da to prenesem na momke. Vidjećemo da li je hrabro ili ludo. Naš cilj je da damo sve od sebe – zbog nas, zbog navijača, zbog Crne Gore, pa ćemo da vidimo što će da se dogodi”, rekao je Tumbaković na današnjoj konferenciji za novinare.

Gordi Albion u prethodna dva navrata, 2011. i 2013. godine, nije uspio da savlada Crnu Goru u Podgorici.

“Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet prethodnih godina, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri… Naravno da će im dodatni motiv biti to da nas nijesu pobijedili dva puta”, smatra selektor “hrabrih sokola”.

Na pitanje kakva je situacija sa Stefanom Savićem, Tumbaković je kazao:

“Ne mogu da kažem da će sigurno da igra, ali je na najboljem putu da igra. On je juče imao dva treninga, korektno je izdržao, vidjećemo sve na posljednjem treningu”.

Takođe, na pitanje da je u mogućnosti – da li bi, kao što je svojevremeno Murinjo protiv Barselone dok je bio trener Čelsija, “uništio” i preorao teren pod Goricom, selektor je odgovorio:

“Ne, ne bih to radio. Ovo je utakmica, doživljaj, prilika da pokažemo sve što znamo, da tražimo put do pobjede i da računamo na neke faktore koji takođe čine fudbal”, poentirao je Tumbaković.

Riječi hvale za sjutrašnjeg protivnika ima i Nikola Điđo Vukčević.

“Još nijesam igrao protiv reprezentacije kakva je Engleska. Ovo je vjerovatno najbolja ekipa koja je dolazila kod nas, bar od kada sam ja u reprezentaciji. Igraju na visokom nivou, a mladi su. Vjerujemo, naravno, da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat, ali ne prijetimo im”, rekao je vezista španskog Levantea.

Remi sa Bugarskom u prvom kolu donekle je poremetio “sokole” zbog lošeg suđenja. Naime, francuski sudija Rudi Buke je svirao nepostojeći penal za domaće koji su ga potom pretvorili u gol, pa je Crna Gora umjesto da uzme sva tri boda, osvojila samo jedan.

“Možda smo se i emotivno ispraznili poslije te utakmice, nakon što smo izgubili dva boda na ovakav način. Međutim, moramo da gledamo u budućnost, čeka nas bitna utakmica, u kojoj možemo mnogo da dobijemo, a nemamo ništa da izgubimo”, poručio je Vukčević.

Utakmica između Crne Gore i Engleske igra se sjutra od 20.45h na Gradskom stadionu u Podgorici.

Glavni arbitar meča biće Bjelorus Aleksej Kulbakov.

Iz Fudbalskog saveza je saopšteno da se kapije stadiona za derbi meč s Engleskom otvaraju u 18.15h, i apeluju na sve navijače da na stadion dođu što ranije, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Posebno ističu da su na ulazima stadiona, kao novina, instalirane rotacione barijere s elektronskim očitavanjem ulaznica, čime je promijenjena procedura ulaska na stadion i zbog čega je potrebno nešto duže vrijeme za ulazak.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.