Autor: onogost.me
Foto: EHF
17:20
5.7.2020.

Jauković: Treniram i nadam se brzom putu

Đurđina Jauković odložila je put u Brest koji u ponedjeljak počinje pripreme za predstojeću sezonu. Problemi oko vize zadržali su našu reprezentativku u Nikšiću, ali vjeruje da bi krajem sedmice mogla da otputuje u Francusku i priključi se novom klubu.


"Treniram, čekam vizu, svaki dan se pozdravljam sa porodicom, najbližima, u nadi da ću brzo krenuti u rad sa mojim novim klubom", kazala je ona.

Bivša rukometašica Budućnosti će 10. oktobra sa Brestom u ,,Morači‟ odigrati meč grupne faze Lige šampiona. Žrijeb je spojio ponovo Đinu i Budućnost.

"Prije svega mislim da je ovogodišnja Liga šampiona izuzetno jaka, počinje ranije, sa mnogo više utakmica i favorita. Dok sam gledala izvlačenje, shvatila sam da nikome neće biti lako. Neka nepoznanica u grupi su Dortmund i CSKA, novi klubovi u Ligi šampiona. Čini mi se da je naša grupa donekle lakša od grupe A. Ali da sačekamo sa prognozama, tek kada krene Liga šampiona vidjećemo gdje je ko. Mada je i sada jasno da će svi biti konkurentni za prva dva mjesta koja vode direktno u četvrtfinale", dodaje.

Cijeni Đina šampiona iz Mađarske. Predosjeća i dobre stvari za Brest.

"Ne bih nikoga potcijenila. Budućnost je angažovala vrhunske i iskusne igračice, CSKA je jak, Odenze ozbiljan klub, a najmanje poznajem Dortmund, ne pamtim kad sam gledala njihovu utakmicu. Što se tiče Bresta, još tokom pregovora sam vidjela da imaju visoke ciljeve, što sam i sama tražila. Žele da osvoje prvenstvo, izbore završnicu Lige šampiona, što je donekle i normalno", kazala je ona.

Ne brine naša reprezentativka oko privikavanja na novu sredinu. Brest ima u planu nekoliko kontrolnih mečeva pred start lige koja je zakazana za kraj avgusta.

"Termin oko početka lige nije definitivan. Ono što znam je da ćemo u avgustu sa Đerom sparingovati i trenirati, a po povratku iz Mađarske čekaju nas prijateljski mečevi sa nekim francuskim ekipama. Imaćemo vremena da posložimo stvari. U svakom slučaju, želim što prije da se priključim ekipi, usporili su me malo problemi oko vize zbog korona virusa, ali vjerujem da ću biti spremna, jer sam u treningu. Nadala sam se četvrtfinalu Lige šampiona, a sada se nadam da će nova sezona početi u zakazanom terminu", nevela je ona.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:42
  7.8.2020.

  Talentovani rukometaši iz Nikšića i dalje su prinuđeni da se afirmišu u drugim sredinama. Tako će 18-godišnji Vuk Lakićević, koji je ponikao u Čeliku, svoju karijeru nastaviti u Strugi iz Makedonije.

 • 08:01
  31.7.2020.

  Levalea 2010 juče je počela sa radom nakon ljetnje pauze, a bazični dio priprema nikšićka ekipa odradiće kod kuće.

 • 17:53
  30.7.2020.

  Finalni turnir Kupa Crne Gore za muškarce i meč za trofej pobjednika Kupa u ženskoj konkurenciji biće održani 19. i 20. septembra u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

 • 07:55
  26.7.2020.

  Nikšićanin Vuksan Zmajević svoju rukometnu karijeru nastavlja u Njemačkoj, gdje će u narednoj sezoni nastupati za HSG Seevetal Ashauzen.