Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” nemoćni protiv Češke

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 20.06.2023. u 21:31
Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Češke u prijateljskoj utakmici u Podgorici.

Gosti su prikazali bolju igru od ,,hrabrih sokola“ i došli do trijumfa rezultatom 4:1. Češka je od starta kontrolisala igru protiv kombinovanog sastava Crne Gore, koji je najbolju igru prikazao sredinom drugog poluvremena, kada je i postignut jedini gol. Prelijep gol prvi je u dresu najdražih boja za Dritona Camaja, a današnja utakmica ostaće u pamćenju i debitantima Andrija Raduloviću i Vladanu Bubanji.

Rival je praktično od samog starta bio u ofanzivi, čuvar mreže ,,sokola“ Matija Šarkić nekoliko puta je dobro reagovao, dok je jednom i vezista Marko Bakić spašavao gol. Nagrada za takvu igru Česima je stigal u 28. minutu - David Doudera je centrirao sa desne strane, a Mojmir Hitil glavom pogodio mrežu sa 7-8 metara.

Do kraja poluvremena ,,sokoli“ su par puta zaprijetili golu gostiju, međutim, nedovoljno za nešto više. Slična situacija viđena je i u nastavku, a Češka je vođstvo udvostručila u 57. minutu lijepim golom Mihala Sadileka iz slobodnog udarca sa 20ak metara.

Tek nakon toga ,,sokoli“ su krenuli odlučnije prema golu protivnika. Ubrzo je uslijedio i gol Camaja, i to kakav - vezista Crne Gore je neodbranjivo plasirao loptu sa oko 25 metara u suprotni ugao gola Tomaša Vaclika.

Samo tri minuta kasnije naša selekcija bila je veoma blizu izjednačenje. Poslije kombinacije sa Milutinom Osmajićem, Radulović je dobro povukao i našao se u situaciji ,,jedan na jedan“ sa Vacliko, koji je ipak uspio da zaustavi udarac mladog ofanzivca. Ubrzo je šut oprobao i Risto Radunović, ali je lopta otišla preko gola.

U trenucima bolje igre ,,sokola“, Češka je riješila pitanje pobjednika. U 76. minutu David Zima je prošao do lijevoj strani, lopta je stigla do Lukaša Provoda, koji je neometan poslao u mrežu. Konačan rezultat desetak minuta kasnije postavio je Adam Gložek.

Nove obaveze ,,sokole“ očekuju u septembru, kada se nastavljaju kvalifikacije za UEFA EURO 2024. Crna Gora će 7. septembra gostovati Litvaniji, tri dana kasnije dočekuje Bugarsku.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 66:55 (17:11, 15:13, 14:20, 20:11) u prijateljskom meču odigranom u dvorani "Voco".
    Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.